Jäsenhankinta

Päivitä lippukunnan nettisivujen sisältö syksyksi edustuskuntoon! 

Oletko koskaan googlannut partiota paikkakunnallasi? Kuvittele, että et tiedä partiosta mitään. Mitä tietoa lippukunnastanne löytyy? Onko se ajantasaista ja helposti löydettävissä? Ymmärtääkö ei-partiolainen tekstiä? Mihin muille sivuille kuin lippukuntanne nettisivuille etsijä päätyy? 

Päivitä lippukuntanne sivut edustuskuntoon kauden aloitusta varten näiden vinkkien avulla! 

Yhteystiedot, ryhmien tiedot ja avoimet vapaaehtoistehtävät 

Sopikaa lippukunnassa, kuka vastaa partiosta kiinnostuneiden yhteydenottoihin. Päivitä nettisivuillenne (sekä Suomen Partiolaisten verkkosivujen lippukuntahakuun) ajankohtaiset yhteystiedot sekä ryhmien uudet kokoontumisajat. Muista kertoa myös, millaisiin tehtäviin aikuisia tarvitaan mukaan! 

Kutsu aloitustapahtumaan tai -kokoukseen 

Järjestättekö aloitustapahtuman? Kerro sivuillanne tapahtuman aika ja paikka heti kun ne ovat tiedossa. Kerro tietojen tarkentuessa myös tapahtuman sisältö ja kenelle se sopii, saapumisohjeet, miten varustautua sekä yhteystiedot tapahtumaan liittyvissä kysymyksissä. 

Jos ette järjestä erillistä aloitustapahtumaa, voitte kertoa sivuillanne esimerkiksi ensimmäisen sudenpentukokouksen ajan, jolloin kiinnostuneet voivat tulla kokoukseen tutustumaan. 

Jakakaa linkkiä näille infosivuille mm. paikallisissa someryhmissä, työpaikoilla ja muissa sopivissa paikoissa. 

Partio kuuluu kaikille – viesti perustiedot myös englanniksi 

Kaikki partioon haluavien lasten vanhemmat eivät osaa lukea suomea. Joukossa voi olla myös tulevia partioaikuisia, jotka voisivat perustaa lippukuntaanne vaikka kaksikielisen ryhmän!  

Pääset alkuun lisäämällä lippukunnan perustiedot ja yhteystiedot englanniksi (tai muilla kielillä, joiden taitajia lippukunnastanne löytyy)! Voit linkata sivuiltanne myös partion englanninkieliselle esittelysivulle, tai kopioida tekstiä sieltä. Tärkeintä on ilmaista, että kaikki ovat tervetulleita mukaan. 

Miten lippukuntanne tulee esille verkon hakukoneissa? 

Verkon hakukoneilla tarkoitetaan mm. Googlea tai Ecosiaa. On hyvä ottaa huomioon, että hakukoneet voivat räätälöidä hakutuloksia hakijan perusteella, mutta on kuitenkin hauska harjoitus etsiä lippukunnan omia verkkosivuja hakukoneista erilaisilla hakusanoilla. Jos joku etsii uutta harrastusta tai ihan partiotoimintaakin paikkakunnallanne, tuleeko lippukuntanne sivut esiin? 

Hakukonenäkyvyyteen vaikuttamista kutsutaan hakukoneoptimoinniksi. Tekijät, joiden perusteella  hakukoneoptimointia tehdään voivat muuttua, ja esimerkiksi Googlekaan ei välttämättä yksiselitteisesti kerro miten sen algoritmi toimii. Verkkosivujen hakukonenäkyvyyteen vaikuttaa myös tekninen toteutus. 

Tämän vuoksi ehkäpä helpoin tapa lähestyä asiaa on laadukas sisältö ja hyvin mietityt otsikot. Syksyn aloitusta varten kannattaakin tehdä verkkosivuillenne jäsenhankintaan painottuva sivu. Sen pääotsikko voi olla vaikkapa “tule mukaan partioon paikkakunnalla”. Sen lisäksi, että kerrotte sivulla partiosta ja sen harrastamisesta juuri teidän lippukunnasta, kannattaa tehdä vaikkapa yksi kappale, jonka väliotsikkona on “etsitkö uutta harrastusta paikkakunnalla”. Näin ajan mittaan hakukoneet alkavat näyttää teidän verkkosivuja sopivien hakujen kohdalla. 

Hakukoneoptimointi harvoin tarjoaa pikavoittoja, mutta sen avulla voitte varmistaa pitkäaikaista näkyvyyttä paikkakuntanne asukkaiden silmissä. 

Kaipaavatko lippukuntanne sivut uudistusta?

Partion helppokäyttöinen nettisivupohja on kaikkien lippukuntien saatavilla 99 euron vuosimaksulla. 

Tutustu partion nettisivupohjaan!