Joskus voi tuntua siltä, että kaikki ideat tulevan retken teeman osalta on jo käytetty. HC-partiolaiset kertoivat Facebookissa lippukuntiensa retkiteemoista. Nappaa mielestäsi parhaat ideat mukaan tulevan retken suunnittelukokoukseen!

Taipalsaaren Taivaltajat ovat leireilleet aivan väärinpäin, kun päivän ohjelmat kirjoitettiin
päinvastaiseen järjestykseen. Aamulla leiriläisillä oli iltanuotio ja iltapala, mutta illalla nostettiinkin lippu.

Merimaskun Reimareiden Jollaleirin teemana on ollut Harry Potter. Leiriläiset jaettiin juhlallisesti lajitteluhatun avulla toimintaryhmiin. Ohjelmassa oli huispausta, kolmivelhoturnajaiset, erilaisia oppitunteja sekä luudan ja taikasauvan valmistus.
Hyvästä käytöksesta tuvat ansaitsivat tupapisteitä. Iltanuotioilla johtajat esittivät perinteiseen tapaan näytelmiä, joissa tällä kertaa seikkailivat Tylypahkan hahmot.

Merimaskun Reimareiden Jollaleirillä pelattiin huispausta.

 

Turun Tähtityttöjen sudenpenturetkien teemoina on ollut esimerkiksi Muumilaakso, pikkujoulut, halloween ja kevätseuranta. Vanhemmille ikäkausille taas järjestetään perinteinen syysleiriviikonloppu yhdessä veljeslippukunnan kanssa. Syysleiri kantaa nimeä Märkis. Sen ohjelma keskittyy enimmäkseen veneaktiviteetteihin.

Pirjetan Partio Lopista on hyödyntänyt Suomi100-juhlavuotta retkiteemana HelmiSata retkellään. Retkellä syötiin helmivelliä ja askarreltiin retkimerkki helmenvalkoisesta nahasta, helmistä ja napeista. Jokainen myös kantoi puuvarastoon sata klapia.

Ylivieskan Viessojat järjestivät sudenpennuille retken, jonka teemana olivat toivotut Lego ja Minecraft. Retken osallistujamerkit tehtiin Lego-palikoista. Kaikki ohjelma liittyi Legoihin ja Minecraftiin, mikä johtajan sanoin ”upposi sudenpentupoikiin kuin häkä”.

Näsin Tytöt Tampereelta ovat järjestäneet Muumilaakson marraskuu -teemaisen syysretken sekä Trivial Pursuit -retkiä, joiden ohjelmassa on ollut paljon tietokilpailuja ja ohjelmaa eri aihealueista. He ovat järjestäneet myös risteilyretken, jolla kaikki saivat maihinnousukortit ja ohjelmassa oli bingoa, karaokea sekä buffet.

Tervaksentekijät Tampereelta ovat retkeilleet Skotlanti-teemalla. Retkellä huovutettiin Loch Nessin hirviöitä sekä syötiin vihreää kaurapuuroa ja mehukeittoa.

Turkulaisten Partio-Puhureiden Pikakelaus-leirillä kelattiin viikon aikana kaikki merkittävät vuoden juhlat ja liputuspäivät läpi, Kalavale-leirillä uppouduttiin Kalevalan maailmaan ja Lande-teemainen retki vei osallistujat maalaistunnelmaan traktorikyydeillä ja iltamilla.

Seuraavassa numerossa kerromme, millaisin keinoin lippukunnat ovat onnistuneet saamaan toimintaan mukaan uusia aikuisia. Lähetä lyhyt kertomus ja kuvia osoitteeseen partio-lehti@partio.fi 20.12. mennessä.