Nykyajan partiolainen täydentää karttalaukkuaan puhelimesta löytyvillä sovelluksilla. Tähtikuvioita opetellakseen ei tarvitse koluta läpi vanhoja kirjoja, koska nekin saa sekunnissa näytölle. Miten kaikkia tarjolla olevia sovelluksia voidaan hyödyntää partiossa?

112 Suomi

Metsässä ja saaristossa voi olla vaikea kertoa tarkkaa paikkaa hätäkeskukseen, mutta 112- sovelluksen avulla sijainti voidaan paikantaa tarkasti. Yhdellä klikillä pystyy myös soittamaan hätänumeroon.

Valikosta löytyy erilaisia päivystysnumeroita, kuten Myrkytystietokeskus, Meripelastuslaitos sekä MLL:n lasten ja nuorten puhelin. Toimii myös ruotsiksi ja englanniksi.

Windowsille, Androidille, iPhonelle ja Jollalle.

Retkipaikka

Sovellus, joka sopii hyvin käytettäväksi niin päiväretkillä kuin vaelluksilla. Retkipaikkaan on merkitty geokätköjä, laavuja, nuotiopaikkoja, nähtävyyksiä ja uimarantoja. Siis kaikkea, mitä retkeilijä saattaa tarvita.

Myös polut on merkitty karttaan, jossa käyttäjän sijainti päivittyy GPS:n avulla. Tosin päivittyminen saattaa olla hidasta riippuen kentän vahvuudesta. Sovelluksesta löytyy myös erilaisia karttoja, maantiekartasta tarkkaan maastokarttaan. Kaikki kartat toimivat offline-tilassa, jos maksaa sovelluksen vuosimaksun, joka on 3,99 €.

Androidille ja iPhonelle

Starlight

Starlight tuo tähtikuviot suoraan puhelimeen. Sovellus näyttää ne tähtikuviot, jotka näkyvät tällä hetkellä toisella puolella maapalloa ja omalla taivaalla.

Riittää, että puhelinta pitää kädessä ja osoittaa siihen suuntaan, missä näkee tähtiä. Jos ruudun kohdalle osuu tähtikuvio, piirtää ohjelma tähtiä yhdistävät viivat ja kertoo, mikä kuvio on kyseessä. Tämä helpottaa tähtikuvioiden tunnistamista.

Androidille ja iPhonelle.

Kivikone.fi

Jokaiselle metsässä liikkujalle kätevä tapa tutustua ympäröivään luontoon. Kivikone toimii verkossa ja auttaa käyttäjäänsä tutustumaan kiviin ja mineraaleihin.

Vastaamalla yksinkertaisiin kysymyksiin sivusto kertoo automaattisesti, mikä kivi- tai mineraalilaji on kyseessä ja mihin sitä käytetään esimerkiksi teollisuudessa tai lääketieteessä. Kivikone on kiva lisä leirille: Kun kaikilla on puhelin taskussa, saa siitä tehtyä ohjelmaakin. Jos joskus vastaan tulee eriskummallinen kivi, saa siihen varmasti vastauksen Kivikoneelta.

Vain verkossa, kivikone.fi

Scouts

Sovellus partiolaisille, jotka haluavat löytää leirejä läheltä ja kaukaa. Sovellus antaa käyttäjän tehdä omia päivityksiä ja jakaa ne muiden partiolaisten kanssa ympäri maailmaa.

Sovellusta on helppo käyttää, vaikkakin se toimii vain englanniksi. Sovelluksella löytää tietoa kaikista suurista ja kansainvälisistä partiotapahtumista sekä päivityksiä yksittäisiltä partiolaisilta. Scoutsin avulla voi myös etsiä valmiiksi kavereita leireille. Sovellus kannattaakin ladata Amerikan Jamboreeta varten.

Androidille ja iPhonelle.

Kahoot

Varmasti jokaiselle koululaiselle jo tuttu juttu, mutta sovellusta voi käyttää myös partiossa!

Kahootin käyttöjärjestelmä on yksinkertainen ja sillä on helppo tehdä kaikenlaisia kyselyjä. Jokainen käyttäjä liittyy kyselyyn koodin avulla sekä vastaa kysymyksiin suoraan omalta puhelimeltaan. Jos koloilta tarvitsee nykyaikaisemman tavan saada tietovisa toimimaan tai leirin päätteeksi haluaa kerätä palautetta, Kahoot toimii siihen hyvin.

Androidille, iPhonelle ja Windowsille.

Partio-applikaatio

Vielä kehitysvaiheessa oleva Suomen Partiolaisten sovellus. Se on tarkoitettu ensisijaisesti seikkailijoille, tarpojille ja samoajille sekä heidän johtajilleen.

Sovelluksen avulla partio-ohjelmaa voi selata kätevästi mobiilissa ja jakaa omia ideoita muille. Suuri apu toiminnan suunnittelussa ja ryhmän johtamisessa, kunhan sovellus toteutuu lähitulevaisuudessa!