Tällä palstalla jaamme parhaat niksit ja kauheimmat mokat, katsomme tulevaan tai kerromme oikeastaan mitä vain, huvin vuoksi.

Partioniksit

  • Märät kengät? Laita kuivat sukat jalkaan ja sukkien päälle muovipussit, voit käyttää kenkiä kastelematta uusia sukkiasi.
  • Luovat sytykkeet. Ellei sitä ole erikseen kielletty, rastikäskyä voi kisoissa käyttää tulitehtävän sytytyksessä.
  • Jesaria on helpompaa pakata kierrättämällä sitä kynän ympärille, eikä ottaa mukaan koko rullaa. Ja niin kynäkin on mukana!
  • Ota makuupussin pussi hätävaratyynyksi tai -pussiksi saunakamppeille.
  • Nokipannun pohjasta saa noet pois, kun ennen käyttöä sivelet pohjaan tiskiainetta (ei pestä pois!). Pannu pysyy puhtaana pidempään!

Partiomokat

  • Oma lippukunnanjohtaja tuli sohimaan taskulampulla, kun oltiin leirisäädön kanssa sivummassa kuhertelemassa Roihulla. Seuraavassa kokouksessa nolotti.
  • Jäin Partioaitan sovituskopissa jumiin partiomekkoon: se nousi riisuessa kyllä pään yli, mutta ei liikkunut siitä enää edemmäs. Jouduin huutamaan nuoren myyjäpojan kassalta avuksi kiskomaan sitä yltäni, ennen kuin mekko viimein hellitti otteensa ja pääsin pinteestä.
  • Johtajaporukalla retkeilemässä uusien laavujen kanssa. Yksissäkään ei ollut naruja, eikä kellään ollut mukana. Onneksi kaikilla oli nauhalliset kengät!
  • Olin solminut puukkoni vyöhöni kiinni, ja menin ulkohuussiin. Puukon solmu kuitenkin löystyi ja puukko tippui huussin säiliöön. Vanha johtajani jaksaa vieläkin muistuttaa, kuinka kamalaa sen onkiminen ylös oli.
  • Pahin on varmaan se, että unohdin rinkan sadesuojan kolmelta viikonloppuretkeltä peräkkäin kotiin. Koska oli syksy, jokaisella leirillähän tietenkin satoi.

PARTIONIKSIT JA -MOKAT VOI LÄHETTÄÄ TOIMITUKSELLE OSOITTEESSA PARTIO.FI/PARTIOMOKAT JA PARTIO.FI/PARTIONIKSIT!

 

Ideoita iltanuotiolle

Tunnelmaa nuotiolle 
Muutama ruokalusikallinen suolaa muuttaa tulen kirkkaan oranssiksi. Kuivan kaakaojauheen lisääminen saa nuotion rätisemään, jos nuotiolle kaipaa enemmän tunnelmaa. Pieni määrä sokeria taas luo enemmän kipinöitä.

Iltanuotiolla on hauska pelata lamppupiilosta
Etsijälle annetaan taskulamppu ja muut piiloutuvat sovitulle etäisyydelle. Etsijä seisoo tietyssä paikassa ja yrittää löytää piiloutujat vain taskulampun avulla, seisten paikallaan. Kun taskulampun valokeilaan osuu piiloutuja, tulee hänestä seuraava etsijä. Leikki kannattaa kuitenkin miettiä tarpeeksi kauas itse nuotiosta, ja varmistaa, ettei lähellä ole liian hyviä piilopaikkoja.

Partiohoroskooppi

KALAT 20.2.–20.3.
Juuri nyt kaikki sujuu hyvin, joten on parasta hengähtää hetkeksi.

OINAS 21.3.–20.4.
Uusi leiriheila löytyy keväällä, mutta oma kiireisyytesi saattaa pilata asian. Muista rentoutua välillä!

HÄRKÄ 21.4.–20.5.
Nyt on paras aika etsiä uusia tuttavuuksia, joten älä pelkää esitellä itseäsi.