Leiriarki 46 000 muun partiolaisen kanssa koostuu puurosta, pitkistä kävelymatkoista, erikoisesta ohjelmasta ja pyykinpesusta. Sekä hampurilaisista ja ranskalaisista, Yhdysvalloissa kun ollaan. Tältä näyttää yksi tavallinen tiistaipäivä Jamboreella leirilippukunta Kuukkelissa.

Aamu alkoi aurinkoisena ja kirkkaana. Herätys tapahtui seitsemältä, jonka jälkeen siirryttiin aamupalalle.

 

Kahvi ja murot maistuivat aamiaiseksi. Aamupala nautittiin omissa leirilippukunnissa ja se valmistettiin leirilippukunnan sisällä ennalta sovitussa pienemmissä ryhmissä eli leirivartioissa. Jokainen vartio pääsi vuorollaan valmistamaan aamupalaa muille.

 

Vielä viimeisiä päiviä varten tarvittiin puhtaita varusteita, joita oli pesun jälkeen hyvä kuivattaa auringossa. Suomen joukkueen Kånken oli suosittu swoppaustuote jamboreella, minkä takia nekin tarvitsivat hieman puhdistusta.

 

Liikkuminen ohjelmiin tapahtui leirivartioissa. Maasto jamboreen alueella on monipuolista. Paljon ylä- ja alamäkiä sekä sorateitä, joissa valitettavan monet loukkasivat jalkansa.

 

Luca De Silva Laajasalon Sinisistä vietti 18-vuotissyntymäpäiviään, joten juhlimme niitä koko leirilippukunnan voimin. Häntä muistettiin myös joukkueen puolesta ja hän sai lahjaksi jamboreeaiheisia tavaroita muista maista.
Leirilippukunnassa päästiin viettämään syntymäpäiviä, joten myös syntymäpäiväkakku täytyi koristella.

 

Letit olivat tärkeä osa leirimuotia. Ne kestivät päivän ohjelmissa hyvin ja niitä ei tarvinnut tehdä uudestaan joka päivä.

 

Illallinen nautittiin joka päivä omissa leirilippukunnissa. Yksi leirivartio vuorollaan valmisti illallista muille. Tällä kertaa söimme hampurilaisia. Muina päivinä söimme muun muassa pastaa ja tomaattikastiketta, kanawokkia riisillä ja tofupastaa sekä salaattia ja vihanneksia.

 

Leiriltä pystyi lähettämään postikortteja, mikä oli oiva tapa muistaa ja ilahduttaa perhettä kotona.

 

Illan kruunasi swoppailu. Swoppaus tarkoittaa partiomerkkien ja -tuotteiden vaihtamista muiden partiolaisten kanssa. Illan vapaa-ajan jälkeen meidän leirilippukuntamme piti palata leiriin kello 22.30, minkä jälkeen leiriläiset vetäytyivät pikkuhiljaa nukkumaan. Koko leirin yhteisiä ohjelmia lukuunottamatta iltaohjelmat olivat hyvin vapaamuotoisia ja erilaisia. Aikaa saattoi viettää vaikka alaleirien omissa ”Base Camp Basheissa” eli alaleirin lavan läheisyydessä livemusiikkia kuunnellen ja uusiin ihmisiin tutustuen.