Fitness- ja  lifestyle-tubetteja  Pernilla  Böckerman  osallistui Roposen parina Suomen Partiolaisten uuteen Koitos-tubesarjaan. Urheilijan elämää viettävä  Böckerman  nautti kisassa itsensä haastamisesta ja hyvästä tunnelmasta kilpailun aikana.

1.  Esittele itsesi ja kanavasi  
Hejsan, olen  Pernilla  Böckerman. Olen 19-vuotias tyttö Helsingistä. Kanavani on sporttipainotteinen, hyvinvointia,  minun elämääni ja arkeani. Arkeni koostuu töistä ja treenaamisesta. Olen  kilpaurheilija ja se on  tärkein juttu  elämässäni tällä hetkellä.

2.  Mitä teet vapaa-ajalla

Kuvassa Pernilla Böckerman
Kuva: Antti Raikunen

Arki on melkeinpä joka päivä samanlaista. Kuulostaa vähän tylsältä, mutta pidän rutiineista. Kun on urheilija, rutiini pitää olla. Treenaan joka päivä, mikä antaa  elämään i iloa ja hyvää oloa. Teen töitä, mikä tarkoittaa sosiaalista mediaa. Teen  Youtube-videoita, Instagramia, Snapchatia ja  erilaisia kuvauksia. Lisäksi oleskelen perheen kanssa ja hengailen kavereiden kanssa.

3.  Mikä sai sinut osallistumaan Koitokseen?
Urheilussa tulee varsinkin esille, että tykkään haastaa itseäni. Partiosta  minulle tulee aina mieleen metsä ja metsässä selviytyminen jostain syystä. Ajattelin, että nyt pääsen tekemään omalla kropallani asioita ja haastamaan itseäni. En myöskään tiennyt partiosta hirveästi, joten minua kiinnosti saada tietää siitä enemmän.

4.  Mikä oli Koitoksessa parasta?
Että oppi itsestään aika paljon henkisesti ja fyysisesti. Miten on erilaisissa tilanteissa ja miten suhtautuu erilaisiin asioihin. Esimerkiksi meillä oli tehtäviä, jotka  olivat  fyysisiä. Tiesin heti, että  tämä  on minun juttuni . Partiossa otetaan kaikki ihmiset huomioon ja saa olla  sellainen  kuin on.

5.  Entä vaikeinta?
En ollut koskaan purjehtinut niin kuin Koitoksella purjehdittiin. En esimerkiksi tiennyt, miten solmuja tehdään.

6.  Mitä partiotaitoja opit Koitoksella?
Teimme rinkkalautan. Se ei mennyt meillä ihan putkeen, mutta opettelimme sitä. Tulenteko on  minulle ihan  tuttua, mutta on hyvä kerrata asioita. Pystytimme teltan  pressuista. En tiedä, miksi eksyisin keskelle metsää noin vaan, mutta nyt osaan tehdä itselleni yöpaikan.

7. Miten voit hyödyntää näitä opittuja taitoja arjessa?
Partiossa tehdään asioita yhdessä eikä yksin, toiset otetaan huomioon. Olin Roposen pari. Tietyissä asioissa huomasi, että Roponen osaa ehkä tehdä sen paremmin. Tällöin pystyi oppimaan toiselta.

8.  Mikä oli vahvuutesi kisassa?
Fyysinen kunto. Minulla on hyvä keskittymiskyky, ja meillä oli tehtäviä, joissa sitä tarvittiin. Tulenteko oli tuttua, koska isäni on palomies.

9.  Entä heikkoutesi?
Teimme  drone-tehtävän, jossa piti koodata. Menin aivan paniikkiin. Ajattelin, että ‘ei, ei koodausta, ei numeroita. Se ei ole minun juttuni.’ Huomasin, että matemaattiset tehtävät eivät ole vahvuuteni.

10.  Vierailitte kolmella partioleirillä, lähtisitkö itse isolle leirille uudestaan?
Voisin lähteä. Huomasin, että  en juuri ollenkaan ollut puhelimella. Jos lähtisin leirille, se  olisi minulle enemmänkin rentoutumiskeino.  Irtiotto arjesta,  mutta  pääsee kuitenkin tekemään niitä juttuja, joista tykkää: olla ihmisten seurassa, liikkua ja tehdä yhdessä. Se on tosi siistiä.

11.  Kehu toisen Koitos-kisaajan suoritusta. Missä hän onnistui?
Onnistuimme kaikki  kaikessa hyvin. Jokaisella oli tietenkin oma tyylinsä tehdä asioita. Kiitän ihan täysillä Roposta, että hän osasi  drone-tehtävän ja pysyi äärimmäisen rauhallisena. Vaikka minusta ei ollut apua, se ei ollut Roposelle mikään ongelma. Hän oli vaan ‘joo joo, minä hoidan.’ Molemmilla oli omat vahvuutensa, ja käytimme niitä hyväksi.


Ystäväkirja

Meri vai  metsä

Trangia  kaasulla  vai  sinolilla

Laavu vai  kupoliteltta

Spork  vai tavallinen haarukka

“Kun voimistelin ja olin leireillä, minulla oli sellainen ja se oli kätevä.”

Jatkuvaa somettamista metsässä vai  somepaasto

Aamupuuro  hillolla  vai voilla

“Käytin sitä enemmän Koitoksella,  ja se oli hyvää. Normaalisti  käytän marjoja. Hillo oli  takaisinheitto nuoruuteen ja mummolaan. Siellä  otin aina sitä”

Juusto lisukkeiden päälle vai  alle

Kuoritakki  vai perinteiden sadetakki

Paperinen kartta  vai puhelimen karttasovellus

Ponileikki  vai Baby Shark

“Emme leikkineet sitä,  mutta näin,  kun muut leikkivät. Teimme viimeistä tehtävää silloin. Heillä oli niin hyvä fiilis, kaikki olivat mukana ja nauroivat.  Minulle jäi siitä hyvä fiilis.”


Pernillaa voi  seurata hänen sosiaalisen median kanavissaan:

Youtube:  Pernilla  Böckerman

Instagram:  @pernillabockerman

Snapchat:  @piippulaama

Mikä Koitos?

  • Suomen Partiolaisten kahdeksanosainen Youtube-sarja. Uusi jakso torstaisin klo 15. Sarjan jaksot löytyvät Splay Suomi -tubekanavalta.
  • Tubettajat Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman kisailevat partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena.
  • Koitoksen sohvaperunoina eli kommentaattoreina Jesse Braun ja Ville “Vinkare” Kankare.
  • Kertojana Eetu “Eeddspeaks” Pesonen.
  • Partiotuomareina ja avustajina partiolaisia eri lippukunnista.
  • Jaksoja kuvattiin merellä, metsässä ja kaupunkiympäristössä sekä Kajahus, Ryske ja Ilves-leireillä.
  • Lue lisää: partio.fi/koitos