Lifestyle-tubettaja Julia Ahonen nauttii metsän rauhasta, mutta inhoaa hyttysiä. Koitos-sarjassa hän pääsi kehittämään taitojaan työskennellä tiimissä. Hänen vahvuutensa kisassa olivat positiivisuus ja hauskanpito.

1.  Esittele itsesi ja kanavasi
Olen Julia Ahonen ja teen sisältöä sosiaaliseen mediaan:  Youtubeen  ja Instagramiin. Teen videoita tosi arkisista jutuista,  puhun  minua  kiinnostavista aiheista kuten vegaanisuudesta, ympäristöstä ja  myös  tabuista  kuten menkoista.

2.  Mitä teet vapaa-ajalla?  
Vapaa-ajalla  tykkään viettää aikaa  kassani  Ludwigin kanssa. Käyn salilla ja lenkillä, katson
televisiota  ja  Youtube-videoita.

Kuvassa Julia Ahonen
Kuva: Antti Raikunen

3.  Mikä sai sinut osallistumaan Koitokseen?  
Osallistuin Koitokseen, koska  olin viime kesänä  perheeni kanssa vaeltamassa.  Se ol i ensimmäinen kertani vaeltamassa ja ihastuin siihen todella paljon. Kun  minulle ehdotettiin Koitos-sarjaa, olin  vielä innoissani siitä vaelluksesta, joten sanoin “totta kai.”

4.  Mikä oli Koitoksessa parasta?
Että pääsi tekemään niin paljon uusia asioita.  Myös se, että  sain todella hyvän ja  oikeanlaisen  kuvan partiosta. Minulla ei ollut mitään tietoa, mitä se on. Pääsin paljon syvemmälle siihen, millaista partio oikeasti on.

5.  Entä vaikeinta?  
Kaikki tehtävät olivat vaikeita, koska  en  ole  luonnostani kovin hyvä missään  kilpailulajeissa. Mutta se oli myös positiivista, että ei haitannut, vaikka en ollut hyvä.

6.  Mitä partiotaitoja opit Koitoksella?  
Ehdottomasti yhteistyötä. Se oli  tärkeässä osassa, kun tehdään tiimin kanssa töitä ja kannustetaan muita.  Opin rakentamaan rinkkalautan. En tiedä, onnistuisiko se, jos  nyt joutuisin tekemään sen yksin. Teki hyvää olla tiimin kanssa, koska teen paljon töitä yksin.

7. Miten voit hyödyntää näitä opittuja taitoja arjessa?  
Minulla alkaa elokuussa työharjoittelu ja  olen  menossa päiväkotiin.  Siellä  varmasti  tarvitaan tiimityötä  ja myös kärsivällisyyttä. Partiossa kaikki eivät välttämättä osanneet kaikkea ja kaikki ei välttämättä onnistunut, joten sekin taito tulee varmasti lasten kanssa käyttöön. Emme ehkä rakenna yhdessä rinkkalauttaa,  mutta  se on varmaan ihan ok.

8.  Mikä oli vahvuutesi kisassa?   
Olen tosi positiivinen,  en lannistu helposti ja  lähden innolla aina uusiin koitoksiin.

9.  Entä heikkoutesi?  
Minun on vaikea lähteä positiivisesti juttuihin, joita olen tehnyt joskus, mutta en ole ollut siinä hyvä tai se ei ole ollut suosikkini. Saatan helposti ajatella, että “olen ihan huono ja en pidä tuosta”.

10.  Vierailitte kolmella partioleirillä, lähtisitkö itse isolle leirille uudestaan?  
Ehkä lähtisin.  Meillä oli todella kivaa, mutta  minua  hiukan huolettaa nukkua teltassa kovilla helteillä. Olen  kuitenkin aika mukavuudenhaluinen. Lisäksi siellä oli paljon ihmisiä, ja  tarvitsen aika paljon omaa aikaa ja yksinolemista.

11.  Kehu toisen Koitos-kisaajan suoritusta. Missä hän onnistui?  
En ymmärtänyt tehtävää, missä dronet piti saada ilmaan, koska se oli minulle aivan uusia asia. Roni teki sen todella hyvin meidän  tiimillemme. Hän osasi  kaiken ja sai hoidettua homman kotiin. Se oli minusta todella hienoa, että vaikka minusta ei ollut juurikaan apua, hän sai sen silti tehtyä.


Koitoksen ystäväkirja: Julian valinnat

Meri vai  metsä

Trangia  kaasulla  vai  sinolilla

Laavu vai  kupoliteltta

“Laavu huolestuttaa  minua  hyttysten takia. Jos  nukkuu siellä kesällä, sinut  syödään elävältä. En toivo sitä kohtaloa itselleni.”

Spork  vai tavallinen haarukka

Jatkuvaa somettamista metsässä vai  somepaasto

“Metsässä pitää olla, nauttia ja rauhoittua, joten puhelin pois! Paitsi totta kai saa ottaa pari kuvaa hyvistä hetkistä.”

Aamupuuro hillolla vai  voilla

Juusto lisukkeiden päälle vai  alle

Kuoritakki  vai perinteiden sadetakki

“Kuoritakki on parempi kunnolliseen  ulkoiluun ja sadetakki on kaupunkiulkoiluun.”

Paperinen kartta vai  puhelimen karttasovellus

Ponileikki vai  Baby-Shark


Juliaa voit seurata hänen kanavillaan:

Youtube: Julia Ahonen

Instagram: juliahonen

Mikä Koitos?

  • Suomen Partiolaisten kahdeksanosainen Youtube-sarja. Uusi jakso torstaisin klo 15. Sarjan jaksot löytyvät Splay Suomi -tubekanavalta.
  • Tubettajat Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman kisailevat partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena.
  • Koitoksen sohvaperunoina eli kommentaattoreina Jesse Braun ja Ville “Vinkare” Kankare.
  • Kertojana Eetu “Eeddspeaks” Pesonen.
  • Partiotuomareina ja avustajina partiolaisia eri lippukunnista.
  • Jaksoja kuvattiin merellä, metsässä ja kaupunkiympäristössä sekä Kajahus, Ryske ja Ilves-leireillä.
  • Lue lisää: partio.fi/koitos