Pelivideoita Youtubeen työkseen tekevä Mikael Vuori eli Roponen elää huumorin kautta. Koitos-kilpailuissa hän oppi johtamistaitoja ja vaikuttui partiolaisten toiminnasta ja leireistä.

1.  Esittele itsesi ja kanavasi  
Meikä on Roponen, oikealta nimeltä Mikael Vuori. Olen tehnyt vuodesta 2012 asti  Youtuben  puolella  pelivideoita, ja  varmaan 2016 aikoihin  siitä  tuli  minulle  ammatti. Nykyään se on  päivätyöni.  Minua seuraa noin 166 000 ihmistä. Ikähaarukka, eli ketkä viihtyvät kanavallani, on  13–18-vuotiaat.

2.  Mitä teet vapaa-ajalla?  
Koska  teen pelikanavaa, tykkään myös itse  pelata. Olen  autourheiluihminen ja  harrastan ajosimulaattorikilpailua. Se on peli internetin välityksellä, missä ympäri maailmaa ihmiset  kilpailevat  onlinessa  toisiaan vastaan. Mitä paremmin  tässä menestyy,  sitä korkeampia sijoituksia  saat, ja pääset kilpailemaan parempia vastaan. Tässä on  kuukausittain järjestettäviä  turnauksia, joissa voi voittaa rahapalkintoja  10 000 eurosta 100 000 euroon. Se on pieni  haaveeni, että ehkä joskus  olen niin hyvä tässä pelissä, että voisin kilpailla niistä rahapoteista. Vapaa-ajallani  vietän myös aikaa tyttöystäväni ja kavereideni kanssa.

Kuvassa Roponen eli Mikael Vuori
Kuva: Antti Raikunen

3.  Mikä sai sinut osallistumaan Koitokseen?  
En  ole aikaisemmin ollut partiossa, ja minua  kiinnosti oikeastaan, millainen partio on. Minulla oli ennakkokäsitys, että ollaan jossain metsässä vaan telttoja pystyttelemässä ja  leiriydytään. Ei ollut mitään hajua, mitä muuta siellä metsässä tehdään. Isosiskoni on ollut partiossa aikaisemmin,  mutta hän ei kertonut  siitä mitään. Kun  näin mitä ihmiset  tekevät  metsässä, ajattelin ‘okei, tämä on aika todella hieno juttu’.  Minua on jälki käteen  alkanut  hieman harmittaa, että en  ollut nuorempana partiossa.

4.  Mikä oli Koitoksessa parasta?
Parasta oli, että pääsi haastamaan itseään uudenlaisissa jutuissa. Pääsi näkemään partioelämää, ja pääsi tekemään samoja juttuja kuin mitä partiolaiset oikeasti tekevät.

5.  Entä vaikeinta?
Mikään ei ollut vaikeaa, koska kaikkeen sai hyvän perehdytyksen. Meillä oli pitkät kuvauspäivät, mutta varsinaisesti leirillä ei ollut mikään  vaikeaa. Siellä oli paljon ihmisiä, jotka osasivat auttaa. Leirillä oli niin hyvä ryhmähenki. Partiolaiset tiesivät koko ajan, mitä pitää tehdä.

6.  Mitä partiotaitoja opit Koitoksella?
Opin johtamista, kun sain seurata partiojohtajien tapaa toimia. Saimme monissa tehtävissä tiimiimme avuksi partiolaisia, ja heitä piti johtaa. Omalla tavallaan siinä oppi, miten johdetaan ja totta kai erilaisten ihmisten kanssa toimimista.

7. Miten voit hyödyntää näitä opittuja taitoja arjessa?
Tällä  hetkellä  en  millään tavalla. Ole n yksityisyrittäjä, minulla ei ole yhtään alaista. Mikäli minulle joskus tulee videoeditoija töihin, pystyn silloin hyödyntämään näitä johtamistaitoja.

8.  Mikä oli vahvuutesi kisassa?
Vahvuutemme Pernillan kanssa oli huumorintaju. Lähdimme jokaiseen kilpailuun huumoripohjalta. Totta kai kilpailusta tulee totinen, kun veri alkaa maistua suussa ja haluaa voittaa. Otan elämän huumorin kautta. Pitää antaa elämän virrata, yrittää nauttia siitä hetkestä missä ollaan, eikä pidä miettiä tulevaa liikaa.

9.  Entä heikkoutesi?
Että piti kilpailla oikeasti. Tuimme Pernillan  kanssa  tosi hyvin toisiamme. Heitin  hyvät  show’t  päälle ja  Pernilla  käytti omaa lihasmassaansa.

10.  Vierailitte kolmella partioleirillä, lähtisitkö itse isolle leirille uudestaan?
Ehdottomasti. Oli ihan tajuttoman siisti leiri, kun kävimme siellä. Varsinkin Ilveksellä näkyi, että siellä oli 5 000 ihmistä. Ajoimme metsän läpi ja missään ei näy yhtään ihmistä.  Sitten  tulemme pitkälle suoralle, jossa jengiä kävelee siellä kuin pienessä kylässä. Se oli todella hieno paikka. Todellakin haluaisin kokea sen leirin pelkkänä leirinä.

11.  Kehu toisen Koitos-kisaajan suoritusta. Missä hän onnistui?
Minun  on pakko kehua  tiimi kaveriani  Pernillaa. Hän suoritti todella hyvin jokaisen homman, jonka me ikinä teimmekään. Hän  paikkasi minua niissä tilanteissa, joissa  en itse  pystynyt paikkaamaan itseäni, ja  minä taas paikkasin häntä. Täydellinen tiimi, sanotaanko näin.


Koitoksen ystäväkirja: Roposen valinnat

Meri  vai metsä

Trangia  kaasulla  vai  sinolilla

Laavu  vai kupoliteltta

“Olen  nukkunut  teltassa niin paljon, että  haluaisin kokea, minkälainen itse rakennettu laavu on. Silloin tiedät, oletko rakentanut sen huonosti vai hyvin.

Spork  vai tavallinen haarukka

Jatkuvaa somettamista metsässä vai  somepaasto

Aamupuuro hillolla vai  voilla

Juusto lisukkeiden  päälle  vai alle?

“Minulla on tähän erittäin hyvä perustelu: kun suomalainen mies ottaa kiinni leivän päältä, juusto suojaa, ettei käsiin mene rasvaa. Varsinkin, jos leivän päällä on meetvurstia. “

Kuoritakki  vai perinteiden sadetakki

Paperinen kartta vai  puhelimen karttasovellus

“Kummassakin on omat hyvät puolensa, mutta  olen  niin teknologiaihminen, että  käännyn puhelimen sovellukseen. Uskon, että vuonna 2019  netti toimii  aika lailla Suomen jokaisessa kolkassa.”

Ponileikki vai  Baby-Shark


Roposta voi seurata:

Youtube:  Roponen

Instagram: Roponen

Snapchat: roponen

Mikä Koitos?

  • Suomen Partiolaisten kahdeksanosainen Youtube-sarja. Uusi jakso torstaisin klo 15. Sarjan jaksot löytyvät Splay Suomi -tubekanavalta.
  • Tubettajat Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman kisailevat partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena.
  • Koitoksen sohvaperunoina eli kommentaattoreina Jesse Braun ja Ville “Vinkare” Kankare.
  • Kertojana Eetu “Eeddspeaks” Pesonen.
  • Partiotuomareina ja avustajina partiolaisia eri lippukunnista.
  • Jaksoja kuvattiin merellä, metsässä ja kaupunkiympäristössä sekä Kajahus, Ryske ja Ilves-leireillä.
  • Lue lisää: partio.fi/koitos