Lippukunnat tarvitsevat varainkeruuta toimintansa pyörittämiseen. Kerätyillä varoilla esimerkiksi kustannetaan leirimatkoja tai hankitaan uusia varusteita.  

”Meillä tarpoja- ja samoajaikäiset keräsivät rahaa Jamboree-leiriä varten. Mukavinta oli joulumyyjäisissä leivonnaisten ja käsitöiden myyminen sekä Lahden joulukylässä makkaran myynti. Rahaa tuli ihan kivasti ja tytöt nauttivat asiakkaiden kanssa juttelusta!”

”Lippukuntamme kerää rahaa myymällä hevosenlantaa keväisin. Tämä on hyvä tulonlähde, sillä Taavi-hevonen kavereineen tuottaa lantaa 10 kuutiometriä. Toinen erittäin hyvä varainhankintakeino on ollut (lettu)kahvio erilaisilla markkinoilla. Kerran paistoimme yli 70 litraa lettutaikinaa. Adventtikalenterimyyntiä ei voi myöskään sivuuttaa, sillä iso lippukunta myy niitä pitkälti toistatuhatta vuosittain! ”

”Lippukunnallamme on omia mehiläispesiä, ja myymme niiden hunajaa.”

”Lippukuntamme keräsi melkein 40 000 euroa yhdeksän kuukauden aikana tehden erilaisia hommia. Rahat käytettiin lippukuntamatkaan Islantiin. Erilaisia tehtäviä oli paljon, muun muassa haravointia, pihasiivouksia, autonpesua, renkaanvaihtoa, ikkunoidenpesua, lätynpaistoa, inventointeja, erilaisia messuja ja tapahtumia sekä erilaisten tuotteiden myyntiä (sukkia, kynttilöitä ja kosmetiikkaa). Haimme myös paljon eri avustuksia, ja vaikka emme kaikkia saaneetkaan, se tuli silti kannattavaksi.”

”Vuoden 2007 Jamboreeta varten lupauduimme taidenäyttelyn avajaisvieraille soutajiksi Rauman kanaaliin! Roudasimme soutuveneemme keskustaan tätä varten. Halukkaat vieraat saivat venekyydin kanaalissa kelluvaan camera obscura -saunaan (tehtäviin kuului myös saunan lämmitys). Osa vieraista innostui saunomisesta, ja innokkaimmat hyppäsivät liejuiseen kanaaliin uimaan. Kyllä meitä nauratti!”