Pidemmällä leirillä omasta teltasta tulee kuin koti, mutta asiat eivät ehkä toimi yhtä jouhevasti kuin kotona. Leiriarki saattaa joskus tuntua monimutkaiselta ja yksinkertaisiinkin asioihin kuluu yllättävän paljon aikaa. Pienillä asioilla leiriarkea voi piristää huomattavasti!

Partio-lehden toimitus listasi omat suosikkinsa helpottamaan leiriarkea ja pitämään mielen virkeänä pidemmälläkin partiorupeamalla.

  • Vessapussi reppuun! Toinen päätoimittaja Laura nappaa aina leirille mukaan oman vessapaperirullan sekä käsidesin, jotka kulkevat helposti päivärepussa. Omat voivat pelastaa, jos yhteiskäytön vessapaperi ja käsidesi sattuvat loppumaan.
  • Kosteuspyyhkeet ovat käteviä ottaa mukaan leirille, vinkkaa kirjoittava toimittajamme Jenny. Tarvittaessa kosteuspyyhkeet pelastavat suihkujonossa notkumiselta ja suihkuhetken voi siirtää vähän myöhemmäksi. Ei kuitenkaan liian myöhäiseksi!
  • Jenny myös suosittelee korvatulppia ja unimaskia. Jos jakaa teltan levottomien ja kuorsaavien kavereiden kanssa, unimaski ja korvatulpat voivat pelastaa kauneusunet leirillä.
  • Jos mukaan suinkin mahtuu viltti, sen voi tunkea kylmällä säällä makuupussin sisälle mukavuutta lisäämään. Kesällä lämpiminä öinä pehmeä viltti voi olla jopa mukavampi kuin hiostava makuupussi. Viltin kanssa on myös kiva istuskella teltan ulkopuolella, jos kylmä yllättää. Tämänkin jutun koonneen Janinan rinkassa on aina tilaa viltille.

  • Kuvittaja Mimma muistuttaa vielä, että pienet pikavälipalat, kuten välipalapatukat ja rusinat ovat hyviä, jos verensokeri alkaa ikävästi laskea kesken päivän, eikä ruokaa ole heti saatavilla. Nälkäisenä leiriarki voi tökkiä, joten reppuun kannattaa varata muutamat pienet välipalat nälkäkiukun välttämiseksi.
  • Geelipohjalliset ovat erityisen mukavat väsyneille ja rasittuneille jalkapohjille! Vaelluskenkiin kannattaa ottaa niin leirille kuin vaelluksellekin mukaan useammat kuin yhdet pohjalliset, jolloin kenkien kastuessa voi nopeuttaa kuivumista pohjallisia vaihtamalla. Tämä nerokas vinkki tulee toimittajaltamme Nealta.
  • Oma tyyny takaa paremmat unet, jos on tottunut tietynlaiseen tyynyyn tai ei halua käyttää hupparia tai päiväreppua tyynynä. Laura ottaa aina oman tyynyn mukaan leirille. Mukavuutta voi lisätä myös ilmatäytteisellä makuualustalla, suosittelee Mimma. Virkeänä jaksaa paremmin pitkinä leiripäivinä, joten hyviin uniin kannattaa panostaa!
  • Mimma ottaa leirille mukaan makuupussin sisälle erillisen makuupussilakanan. Se suojaa makuupussia ja erityisen hikisellä säällä käy jopa makuupussista. Lakana on sen likaantuessa huomattavasti helpompi pestä kuin koko makuupussi.