Tällä kertaa Varustenurkassa annetaan vinkkejä, mitä partiolaiselle voi hankkia joululahjaksi.

Merinovillatuotteet

Tässä on joulun lämpimin lahja. Merinovilla on kasvattanut suosiotaan viime vuosina eikä syyttä. Merinovillasta löytyy
monia erilaisia vaatteita, kuten esimerkiksi aluskerrastoja, alusvaatteita ja sukkia. Merinovilla lämmittää talvella mukavasti, mutta tämän lisäksi se myös viilentää kesän helteillä. Merinovillaisia tuotteita ostettaessa kannattaa panostaa laatuun. Laadukas ostos on pitkäaikainen hankinta. Merinovillatuotteilla on yksinkertaiset hoito-ohjeet:
älä pese liian usein.

VINKKI: Lahjan kylkeen voit antaa villojen pesuun tarkoitetun villapesuaineen.

Päiväreppu

Päiväreppu on monikäyttöinen, eri tilanteisiin sopiva reppu. Hyvä reppu käy niin koulunkäyntiin, töihin, metsäretkelle kuin päivän vaelluksillekin. Repun hankinta toiselle on kuitenkin haastavaa, joten lahjan saaja kannattaa ottaa suosiolla
mukaan ostoksille.
Reppua hankkiessa pitää huomioida muun muassa selän pituus, painon jakautuminen, repun taskut ja niiden käyttötarkoitukset, olkaimet ja mahdollinen lantiovyö. Repun tilavuutta on myös hyvä pohtia. Liian pientä reppua ei
kannata hankkia, koska tila loppuu nopeasti kesken. Liian iso reppu on taas varmasti ikävä kantaa joka paikkaan.
Kannattaa myös pohtia erilaisia materiaaleja ja sitä, onko reppu sateenkestävä, hylkiikö se likaa ja voiko sen pestä koneessa.

Taskulamppu

Taskulamppua hankittaessa kannattaa ensimmäisenä miettiä, mihin tarkoitukseen lamppu hankitaan. Sen jälkeen voi päättää hankkiiko taskulampun vai otsalampun. Otsalampun kanssa toimiessa hyvää on, että kädet jäävät vapaaksi ja valo seuraa katsettasi
Toinen pohdittava asia on, hankkiiko paristo- vai akkukäyttöisen lampun. Paristoissa on se etu, että niitä voi vaihtaa helposti pidemmälläkin reissulla. Akku on ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Akkukäyttöistä lamppua hankkiessa kannattaa valita tuote, jossa on riittävän iso akku, ettei sitä tarvitse koko ajan olla lataamassa.

VINKKI: Lamppuun kannattaa myös hankkia vara-akku, jonka voi ottaa pidemmille reissuille mukaan.

Ruokatermos

Ruokatermos on hyvä vaihtoehto saada lämmintä ruokaa retkillä ilman retkikeitintä. Voit tehdä esimerkiksi keiton valmiiksi kotona, laittaa sen termokseen ja retken aikana saat lämpimän sopan syödäksesi.
Ruokatermosta hankkiessa kannatta huomioida sen tilavuus: kuinka monen tai kuinka monet ruuat siihen pitää mahtua. Kokoa ja painoa kannattaa myös pohtia, jotta sitä on mukava myös kuljettaa. Tässäkin ostoksessa kannattaa panostaa laatuun. Hyvä ruokatermos pitää ruuat pitkään lämpimänä ja palvelee monta vuotta käyttäjäänsä.

VINKKI: Ruokatermos pitää ruuan myös kylmänä, se sopii siis myös kesän jäätelöretkille!

Ensiapupakkaus

Vaikka leireiltä löytyy aina yleensä ensiapupakkauksia, myös omaa pakkausta kannattaa pitää mukana matkassa.
Ensiapupakkauksen olemassaolo on tärkeää myös, kun lähdet vaelluksille tai vaikka olisit lähimetsässä.
Hyvä ensiapupakkaus pitää sisällään esimerkiksi laastareita, ensisiteen, pienet sakset, rakkolaastareita ja kylmägeelin.
Kannattaa ottaa huomioon myös EA-pakkauksen koko. Pakkaus pitää olla helposti pakattavissa eri kokoisiin
kantojärjestelmiin, jotta sitä voi aina kantaa mukanaan. Halutessaan pakkauksen yhteyteen voi hankkia jo valmiiksi täydennettävää, kuten laastareita.

Anna lahjaksi iloa

Voit valita myös aineettoman lahjan, jolla mahdollistetaan vähävaraisen lapsen harrastus. Partion Ystävien rahastosta varoja ohjataan mm. jäsenmaksuvapautuksiin, varustepaketteihin ja leiristipendeihin. Voit valita tietynhintaisen valmiin lahjan tai päättää lahjan summan itse. Lahjan pääset hankkimaan osoitteessa partio.fi/aineeton-lahja.