11-vuotias ylistarolainen Siiri lähetti ympäristöministeriöön postikortin Panda-merkkiä suorittaessaan. Lokakuussa Siiri suuntaa vierailulle ministeriöön vartionsa kanssa.

Siiristä puhutaan Twitterissä, joten älä ihmettele, jos toimittajat ottavat yhteyttä, sanoi Siiri Yläluoman vartionjohtaja soittaessaan tytön äidille, Senni-Leena Yläluomalle.

11-vuotias Siiri oli lähettänyt partioleiriltä postikortin ympäristöministeriöön, jonka työntekijöitä hänen huolensa ilmastonmuutoksesta kosketti. Ministeriön tieto- ja viestintäjohtaja Jussi Salmi julkaisi postikortista kuvan Twitterissä ja kirjoitti, että mikäli twiitti tavoittaisi Siirin, olisi tämä tervetullut vierailulle ministeriöön.

Oikea Siiri löytyi partion työntekijän ja Facebookin HC-Partiolaiset-ryhmän kautta, ja niinpä ylistarolainen Siiri ja hänen vartionsa suuntaavat lokakuussa kohti Helsinkiä ja ympäristöministeriötä. Ennen saamaansa kutsua Siiri ei oikeastaan tiennyt, mikä on ympäristäministeriö, mutta nyt hän odottaa tapaamista innolla.

— Siellä on sellaisia tyyppejä, jotka vaikuttavat ympäristöön ja tekevät hyviä juttuja.

Siiri vierailee ympäristöministeriössä lokakuussa.

 

Sitä Siiri ei osaa sanoa, miksi hän päätti kirjoittaa ministeriöön, kun kaikki muut leiriläiset lähettivät postikorttinsa presidentille. Päättäjille kirjoittaminen oli yksi partiolaisten ja WWF:n yhteisen Panda-merkin suorittamiseen liittyvistä aktiviteeteista, joiden tavoitteena on kannustaa sudenpentuja ja seikkailijoita suojelemaan luonnon monimuotoisuutta.

Postikortissaan Siiri kertoi toivovansa, että roskat vietäisiin roskiin ja muovi kierrätettäisiin ennen kuin maailma hukkuu siihen. Ilmastonmuutos mietityttää häntä paljon.

— En minä ihan kauhean huolissani ole, mutta minua pelottaa, että joskus maapallo on täynnä roskaa ja muovia ja kaikkea muuta.

Omassa arjessaan Siiri pitää paikat siistinä ja pyrkii myös pyöräilemään paikasta toiseen, vaikka oma koti sijaitseekin automatkan päässä koulusta ja harrastuksista.

— Olen monta kertaa ajatellut, että jos menen kävelylle, otan muovipussin mukaan ja poimin kaikki roskat. Myös koulussa mentiin yhtenä päivänä keräämään roskia, ja partiossakin on tosi paljon ympäristön suojeluun liittyviä juttuja. Esimerkiksi lajittelusta puhutaan paljon.