Seppo.io on oppimispelialusta, jolla voit luoda näppärästi erilaisia pelejä ja ympäristöjä niin lapsille kuin aikuisillekin.

1. Inspiroidu muiden ideoista

Inspiroidu muiden tekemisistä peleistä. Jos löydät mielenkiintoisen pelin kirjastosta voit ladata sen omiin peleihisi. Tämä ladattu peli on uusi oma pelinsä ja voit tehdä siihen muutoksia esimerkiksi lisäämällä rasteja tai muuttamalla tehtäviä tai karttapohjaa! Alkuperäinen peli säilyy yhteisessä kirjastossa eivätkä muokkaukset vaikuta siihen.

2. Käytä myös kasvokkain

Alusta on näppärä työkalu etäpartioon, mutta sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös kasvokkain tapahtuvassa partiossa. Eikä Seppo-pelejä tarvitse pelata yksin. Niitä on jopa hauskempi pelata pareittain tai pienryhmissä! Ei siis haittaa, mikäli kaikilla ei ole puhelinta käytössä.

3. Joustavasti moneen käyttöön

Seppo taipuu moneen! Esimerkiksi rastiradat, Sepeli, Nahkalilja, PT-kisat,koulutuksen osa, tietovisa ja niin edelleen.

4. Ei pelkästään lapsille ja nuorille

Pelit eivät ole vain lapsille ja nuorille. Hyödynnä pelialustaa lippukunnan toiminnan suunnittelussa, koulutuksissa, perehdytyksissä ja johtajavirkistyksissä. Entä miltä kuulostaa Partio tutuksi -rata oman lippukunnan alueella syyskauden alkaessa?

5. Tehkää yhdessä

Pelejä kannattaa tehdä yhdessä! Lisää tilanteesta riippuen pelisi ohjaajaksi johtajaparisi, kaikki sudenpentujohtajat tai vaikka muut johtokolmikosta.

Kuvakaappaus Seppo.ion tehtäväkirjastosta.

Faktaa Seppo.io-oppimispelialustasta

Seppo.io-oppimispelialustalla luotuja pelejä yhdistää tavoitteellinen toiminta ja oman osaamisen käyttäminen sekä tietysti yhdessä tekeminen. Partion Seppo-lisenssi tarjoaa järjestölle oman tehtäväkirjaston, josta voi ladata valmiita pelejä itselleen ja muokata niitä omiin tarpeisiin sopiviksi. Partion Seppo-lisenssi on voimassa vuoden 2021 loppuun. Kaikki 15 vuotta täyttäneet jäsenmaksun maksaneet voivat hakea tunnuksia Seppo-pelien tekoon. Lue lisää osoitteessa partio.fi/seppo!

Huomaathan, että tämä artikkeli on tehty toukokuussa 2021. Ajantasaiset tiedot Seppo-pelistä ylläpidetään osoitteessa partio.fi/seppo.