Partion hallituksessa vapaaehtoistuesta vastaava Antti Reinikainen, 30, uskoo, että avain mielekkääseen vapaaehtoistyöhön on itsensä kehittäminen. Pestissään hän työskentelee sellaisen ympäristön eteen, jossa muutkin aikuiset partiolaiset nauttivat vapaaehtoistyöstään.

Antti Reinikainen

Antti Reinikainen, 30, haluaa, että partiossa johdetaan taitavasti ja tehdään mahdollisimman hyvää vapaaehtoistyötä. Hänen oma tehtävänsä on työskennellä sen eteen, että kaikki aikuiset partiolaiset kokisivat harrastuksensa mielekkääksi ja saisivat pestistään hyvää mieltä myös itselleen.

Reinikainen vastaa vapaaehtoistuen toiminnanalasta SP:n hallituksessa. Asioiden organisoiminen ja muiden johtaminen ovat iso osa miehen pestiä, joka koostuu suurelta osin erilaisista kokouksista ja palavereista.

– Tahdomme viedä koko Suomen partiota mahdollisimman hyvällä tavalla eteenpäin sekä tehdä partiosta koko maan vaikuttavimman nuortenliikkeen, Reinikainen kertoo. – Pyrimme näihin tavoitteisiin yhdessä koko hallituksen ja koko organisaation kanssa.

Minulle tärkeää vapaaehtoistyössä on, että pääsee kehittämään itseään.

Reinikaiselle on erityisen tärkeää tukea aikuisia partiolaisia heidän tekemässään kasvatustyössä. Kuluneiden kahden vuoden aikana, jotka Reinikainen on toiminut hallituspestissään, oppeja on kertynyt runsaasti myös hänelle itselleen.

– Pestini on antanut paljonkin osaamista vaikkapa ihmisten johtamiseen, hankkeiden vetämiseen ja kehittämistoimintaan liittyen. Minulle tärkeää vapaaehtoistyössä on, että pääsee kehittämään itseään.

Muutaman viikon takaisessa jäsenkokouksessa Reinikainen valittiin jatkamaan pestissään vielä seuraavat kaksi vuotta, ja sehän passaa miehelle mainiosti.

– SP:n hallituksessa pääsee vaikuttamaan merkittävällä tasolla.

 

Keskiviikkona 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää ja sen kunniaksi nostamme esiin vapaaehtoistyön sankareita. Partio on harrastus ja vapaaehtoistyö, joka antaa paljon ja jossa oppii aina uutta! Suomen Partiolaisten avoimia vapaaehtoispestejä voi hakea 22.11.-10.12.2018. Perehdytys tehtäviin järjestetään tammikuussa 2019. Tule mukaan! Avoimet pestit: partio.fi/pestit