Christel Rönnsin kuvittamassa adventtikalenterissa joulu on tullut kaupunkiin

Jo toista kertaa partiolaisten adventtikalenterin kuvittanut Christel Rönns loi vuoden 2020 kalenteriin eloisan ja värikkään kaupungin joulun. Viime vuoden kalenterin lisäksi kuvittajan tyyli voi olla monille entuudestaan tuttu myös lastenkirjoista. Finlandia Juniorilla palkitun Rönnsin kuvituksia on nähty muun muassa suosituissa Risto Räppääjä- ja Kissa Killi- kirjoissa.

Kuvittaja Christel Rönns vuoden 2020 adventtikalenterin kanssa. Kuva: Christel Rönnsin kotialbumi
Kuvittaja Christel Rönns vuoden 2020 adventtikalenterin kanssa. Kuva: Christel Rönnsin kotialbumi

Kun vuoden 2019 kalenterissa valmisteltiin metsän joulua, tämän vuonna kalenterissa kuvataan joulun tunnelmaa kaupungissa. Tutut joulun elementit kuitenkin löytyvät myös kaupungin joulusta: joulukuusta koristellaan, jouluvaloja viritellään ja tontutkin vilistelevät kaupunkilaisten seassa. Kuvitus on saanut lämpimän vastaanoton adventtikalenterin faneilta ja partiolaisilta.

“Päätin tehdä kaupunkikuvan tällä kertaa, ettei kalenteri olisi liian samantyyppinen kuin edellisen vuoden metsäkuva”, Christel kertoo kuvan suunnittelusta. Hän kertoo, ettei halunnut kuvituksen aiheeksi mitään tiettyä kaupunkia, ja kuvassa näkyvä kaupunki on keksitty. Kalenterissa jouluisten tapahtumien taustalla näkyykin viitteellinen, hieman nostalginen kaupunkinäkymä.

Christelin omaan jouluun kuuluvat erityisesti jouluherkut: eri tavoin valmistetut kalat, perinteiset joululaatikot, viherpippurimaksapatee ja Waldorfin salaatti. ”Vietän joulua perheeni kanssa. Perheeni ei syö lihaa, mutta jouluna annan itselleni luvan syödä viherpippurimaksapateeta. Se ja Waldorfin salaatti symboloivat minulle joulua”, Christel päättää.

Tänä vuonna kalenterin kuvitus herää henkiin Iina Kansosen kirjoittamassa joulutarinassa, jonka neljä osaa julkaistaan aina adventtisunnuntaisin. Tule mukaan ja vietä jouluinen satuhetki osoitteessa partio.fi/joulutarina!

Adventtikalenterin voi ostaa partiolaisilta kautta maan
tai verkkokaupasta osoitteesta adventtikalenteri.fi.

Osta adventtikalenteri
verkkokaupasta