Evo täyttyi kiinnostavista keskusteluista johtajuudesta ja iloisista kohtaamisista

Partiolaiset kokoontuivat viikonlopuksi Evon leirialueelle syventymään johtajuuteen sekä viettämään Suomen luonnon päivää Johtajatulet-metsäseminaariin. Tuhannet osallistujat seurasivat puheenvuoroja screeneiltä turvallisesti omilta mättäiltään ja työpajoista jokainen sai valita oman kiinnostuksen kohteensa.

Anssi Rantanen puhui JohtajatulillaPäivän ensimmäinen puhuja Anssi Rantanen kertoi miten maailman parhaat tiimit toimivat, hioutuvat ja kehittävät itseään joka päivä ja millainen on johtajan rooli siinä. ”Uskon tosi vahvasti, ettei kukaan synny johtajaksi. Ne ovat taitoja, jota voimme itse kehittää”, Rantanen totesi.

”Tämä metsä on tänään yksi iso huone, jossa on 3000 henkeä. Jokaisen meistä pitää kokea, että voi astua sinne ilman mitään ehtoja”, aloitti Jani Toivola oman puheenvuoronsa. Toivola kuvasi miten kaikki voivat rakentaa siltoja ja turvallisentilan, jossa jokainen voi ilmaista itseään.

”Usein ajatellaan, että voiton hetki on lasikaton murtuminen. Oikeastaan se hetki on vasta kaiken alku, josta voimme nähdä valonsäteet ja sen, että Jani Toivola Johtajatulillajotain on muuttumassa. Muutoksentekijää ei saa jättää yksin selviytymään vanhoissa rakenteissa. Autetaan tekemään muutosta yhdessä”, Toivola kiteytti.

Jokainen voi olla johtaja

Partiossa tiedetään, että johtajuus ei vaadi asemaa, titteliä tai pitkää kokemusta – jokainen voi oppia ja opetella vähitellen taitoja kartuttaen.

Evon metsät täyttyivät innostuksesta, kun Johtajatulien osallistujat jakautuivat satoihin työpajoihin oppimaan ja vaihtamaan ajatuksia. Pajoissa pohdittiin mm. mitä taitoja tarvitsemme johtaaksemme meitä kaikkia kohti kestävyyttä, empatiaa ja hyvinvointia. Miten itse kukin voisimme käyttää jo hallitsemiamme johtajuustaitoja paremman maailman rakentamiseen?

 

Anna Perho
Anna Perho puhui HS Vision lavalla itsetuntemuksesta, rohkeudesta ja vastuusta.

 

Ohjelmatauolla saattoi pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan esimerkiksi jalkakylvyllä
Osallistuja seuraa Johtajatulien ohjelmaa riippumatossa
Puheenvuoroja saattoi seurata useilta screeneiltä eri puolilta aluetta.

Katso lisää tunnelmakuvia tapahtumasta kuvapankista.