Partiolaisten Johtajatulet syttyvät viikonloppuna Evolla 

Partiolaiset järjestävät Johtajatulet -tapahtuman neljättä kertaa Hämeenlinnassa Evolla 27.–29.8.2021, kun 3 000 johtajuudesta kiinnostunutta osallistujaa kerääntyvät yhdessä metsään. Kyseessä on ensimmäinen partiolaisten järjestämä suurtapahtuma koronaepidemian alun jälkeen, jota on valmisteltu turvallisuus tarkasti huomioiden.

Johtajatulet-tapahtuma on metsäretken ja johtajuusseminaarin hybridi. Se pitää sisällään viikonlopun verran huippuluokan puheenvuoroja, 300 erilaista johtajuuteen keskittyvää työpajaa ja verstasta sekä monenlaista elämyksellistä oheisohjelmaa.  

Tänä vuonna Johtajatulilla keskitytään paremman maailman rakentamiseen ja johtajuuteen erityisesti kolmen ajankohtaisen teeman kautta: kestävyyden, empatian sekä hyvinvoinnin. Teemoihin johdattelevat niin pääpuheenvuorot kuin työpajatkin. 

”Teemat ovat osoittautuneet monellakin tapaa vielä ajankohtaisemmiksi kuin alun perin oletimme”, kuvailee tapahtuman johtaja Milka Hänninen.  

”Kuluneen vuoden aikana ilmastokriisi on tullut näkyväksi uudella tavalla, vastakkainasettelu tuntunut kärjistyvän ja koronakriisi tuonut sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden tasapainottelun sekä hyvinvoinnin erilaiset näkökulmat meille konkreettisemmiksi kuin pitkään aikaan.” 

Kestävämpi tulevaisuus, hyvinvoiva johtaja 

Johtajatulien puhujakaarti on erittäin nimekäs ja monipuolinen. Yrittäjä, kasvustrategi ja Nordic Business Forum -tapahtuman puhujakilpailun voittanut Anssi Rantanen puhuu tapahtumassa siitä, miten meidän tulisi suhtautua omaan tekemiseemme niin, että pärjäämme johtajina alati muuttuvassa tulevaisuudessa 

Suomen ensimmäisellä mustalla kansanedustajalla Jani Toivolalla on välitettävänään painava viesti empatian ja kuuntelemisen tärkeydestä:  

”Toivon, että voin Johtajatulilla jakaa kokemuksistani siitä, millaista on olla ainoa huoneessa, ja mitä se voi opettaa meille yhteisestä ja kaikkien kuuntelusta. Ja toisaalta, miten luodaan muutosta niin, että kukaan ei olisi ainoa ja kaikki huoneessa tulisivat kuulluksi.”  

Myös Sitran kestävyysratkaisujen johtaja Mari Pantsar puhuu tärkeästä teemasta: monen asian on muututtava, jotta ilmastokriisistä selvitään. Tämä muutos saadaan Pantsarin mielestä aikaan nimenomaan johtajuudella. 

Empatiasta sekä hyvinvoinnista puheensa saapuu pitämään myöskin aivotutkija Katri Saarikivi. Ensimmäisen kerran vuonna 2017 Johtajatulilla vieraillessaan Saarikivi tunsi heti löytäneensä paikkansa.  

”Kokemus jäi loppuelämäksi mieleeni. Valtava, mutta saumattomasti yhteen toimiva ihmisjoukko, keskellä korpea, innostuneena kuuntelemaan ja oppimaan toisiltaan. Jäin koukkuun!” hän kuvailee Johtajatulien ainutlaatuista tunnelmaa. 

Partiolaiset kantavat vastuunsa myös terveysturvallisuudesta 

Johtajatulet tulee olemaan ensimmäinen partiolaisten järjestämä suurtapahtuma koronaepidemian alun jälkeen. Tapahtumaa on valmisteltu hieman alle vuosi, joten varautuminen erilaisiin epidemiatilanteisiin ei ole tullut yllätyksenä.  

”Oikeastaan koko tämän vuoden ajan olemme haarukoineet erilaisia skenaarioita epidemian kehittymisen varalle, aktiivisesti yhdessä terveysviranomaisten kanssa. Tapahtuma on suunniteltu kokonaan uudella tapaa turvallisuus kaikessa huomioiden. Johtajatulien kaltaiselle tapahtumalle on valtava tilaus ja lähtökohtamme on, että järjestämme sen niin turvallisesti kuin vain on mahdollista”, tapahtuman terveysturvallisuudesta vastaava johtaja Mimi Rantanen kertoo.  

Terveysturvallisuus on otettu metsätapahtumassa huomioon lukuisilla tavoilla. Fyysisiä kontakteja on pyritty kaikessa toiminnassa minimoimaan ja turvavälit mahdollistamaan, hyvään käsi- ja yskimishygieniaan rohkaistaan aktiivisesti ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Myös tapahtuman osallistujia ohjeistetaan ennen tapahtumaa ja sen aikana. 

“Johtajatulien osallistujat ovat niitä, joiden varassa koko partiotoiminta Suomessa pyörii. Poikkeusaika on koetellut heidän henkistä hyvinvointiaan ja jaksamistaan. Olemme nähneet todella paljon vaivaa turvallisuuden takaamiseksi, jotta Johtajatulet voidaan toteuttaa vapaaehtoistemme hyväksi”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero toteaa. 

Lue lisää tapahtumasta ja ohjelmasta: www.johtajatulet.fi