Explo tulee taas – ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa

Vuoden suurin samoajatapahtuma, Explo, järjestetään Hämeenlinnassa 20.–22. lokakuuta 2023. Ilmoittautuminen Exploon alkaa elokuun alussa.

Joka toinen vuosi järjestettävä Explo on samoajien ikioma tapahtuma, joka yhdistää mielekkäät ohjelmat ja hyvän yhteishengen – bileitä unohtamatta.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 1.–17. elokuuta. Jos olet 15–17-vuotias samoaja, kannattaa laittaa ilmoittautumisaika jo nyt kalenteriin. Tapahtumaan ilmoittaudutaan Kuksassa, kun ilmoittautumisaika alkaa elokuun alussa.

Mukaan Exploon mahtuvat vuonna 2005 syntyneet vaeltajat, sillä tapahtumaa ei järjestetty vuonna 2021 koronan takia. Myös samoajaluotsit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan Exploon. Lisäksi tapahtuma on avoin ei-vielä-partiolaisille, joten Explo tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustuttaa kaveri partioon.

Koko kattaus täynnä kiinnostavaa ohjelmaa

Tällä kertaa Explon ohjelman teemana on Sanoista tekoihin, joka on myös vuosien 2022–2023 partion ohjelmapainotus. Sanoista tekoihin -ohjelmapainotus nojaa YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030:n tavoitteisiin ja tarjoaa partiolaisille mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin puolesta.

Ohjelmassa on luvassa kokonainen kattaus erilaisia tapahtuman teemaan nojaavia aktiviteetteja sekä perinteeksi muodostuneet Explo-messut yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Bileet laittavat pystyyn Teflon Brothers ja Ylävire.

Ensimmäiset osat ohjelmasta on jo julkaistu Explon nettisivuille, ja tietoja päivitetään kesän ja syksyn aikana. Samoajaluotseille on suunniteltu oma erillinen ohjelmansa tapahtuman yhteyteen. Samoajaluotsien ohjelma pitää sisällään etenkin luotsien keskinäistä verkostoitumista ja esimerkiksi kouluttautumista.

”Explo on ainutlaatuinen kokemus, joka on suunniteltu juuri samoajia varten. Tapahtumasta löytyy jokaiselle jotakin, kuten itsensä kehittämistä, kansainvälistymistä tai legendaarisia partiobileitä”, tapahtumajohtaja Roosa Mäntyneva ja viestintä- ja markkinointijohtaja Nea Toropainen kuvaavat, miksi Exploon kannattaa osallistua.

Ota seurantaan Explon somekanavat, niin pääset tunnelmaan jo ennakkoon ja pysyt ajan tasalla: