Hallituksen kokoukseen osallistuttiin Ugandasta saakka

Suomen Partiolaisten hallituksen kesäkuun kokouksen (5.6.2019) asioina oli katsauksia ja päätöksiä tuleviin tapahtumiin liittyen. Kokouksessa käsiteltiin muitakin asioita Waldemar von Frenckell -säätiön apurahoista Valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan.

Euroopan jamboreen joukkueenjohtajat Sakari Warro ja Salla Grönlund kertoivat hallitukselle, missä projektissa mennään. Puolan suuntautuvan leirimatkan jälki-ilmoittautuminen päättyi 9.6., joten tieto lähtijöiden määrästä auttaa suunnittelussa eteenpäin ja päästään myös tekemään leiriläisten jakoa leirilippukuntiin.

– Tällä kertaa Partioasemalla järjestettyyn kokoukseen osallistuttiin etänä Ugandasta, Sveitsistä, Albaniasta ja Lahdesta, viestinnästä ja markkinoinnista vastaava hallituksen jäsen Satu Salo-Jouppila kertoo.

Vaeltajien kannattaa pistää korvan taakse, että valtakunnallinen vaeltajatapahtuma Väre tulee taas! Hallitus päätti, että Väre järjestetään ensi vuonna. Hallitus sai myös katsauksen elokuussa järjestettävien Johtajatulien tilanteeseen ja hyväksyi talousarvion. Olethan sinäkin tulossa Johtajatulille? Ilmoittautuminen päättyy torstaina 13.6!

Hallitus hyväksyi Suomen Partiolaisten tavoitteet valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan 2019-2023. VANUPO linjaa valtion nuorisopolitiikkaa, joten on tärkeää olla vaikuttamassa sen sisältöön.

Hallitus keskusteli aktiivisesti Suomen partiolaisten asiantuntijuuden teemoista ja niiden esiin

Viestinnästä ja markkinoinnista vastaa Satu Salo-Jouppila. Kuva: Anna Enbuske

tuomisesta ja päätti jatkaa keskustelua syksyllä iltakoulussa. Suomen Partiolaisten asiantuntijuuden teemat ovat metsä, harrastaminen, nuoret aktiivisina tekijöinä, osaaminen ja johtaminen. Kokouksessa hyväksyttiin metsä, harrastaminen ja nuoret tekijöinä -asiantuntijuuksien päivitetyt projektisuunnitelmat.

Lippukunnat voivat hakea ensi vuoden alussa Waldemar von Frenckellin -säätiön apurahaa ja se päätettiin kohdentaa johtokolmikkomallin tukemiseen lippukunnissa. Hallitus sai myös tiedoksi tämän vuoden apurahojen päätöksen. Vuoden 2020 toiminnansuunnittelu on käynnissä ja sen tueksi hallitukselle esiteltiin markkinoinnin automaation nykytilaa, mahdollisuuksia ja haasteita sekä nykyisen CRM-järjestelmän tilannetta.

Hallituksen kokouksien lisäksi hallitus työskentelee iltakouluissa ja sähköisesti.

– Näin pystymme pitämään hallituksen kokoukset sopivan pituisina ja niihin pystyy tarvittaessa

osallistua etänäkin. Tällä kertaa Partioasemalla järjestettyyn kokoukseen osallistuttiin etänä Ugandasta, Sveitsistä, Albaniasta ja Lahdesta, viestinnästä ja markkinoinnista vastaava hallituksen jäsen Satu Salo-Jouppila kertoo.

Tarkemmat hallituksen kokousdokumentit löydät osoitteesta partio.fi/hallitus.

Vaeltajat pääsevät taas Väreelle! Kuva: Atte Kesti