Heidi Jokinen Partiotyttöjen Maailmanliiton puheenjohtajaksi

Suomen Partiolaisten Heidi Jokinen on valittu Partiotyttöjen Maailmanliiton eli The World Association of Girl Guides and Girl Scoutsin (WAGGGS) maailmanhallituksen puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin maailmanhallituksen etäkokouksessa. Heidin puheenjohtajuus kestää elokuusta 2020 kesän 2021 maailmankonferenssiin asti.

Heidi Jokinen
Kuvassa Heidi Jokinen

Heidi Jokinen on ollut WAGGGSin maailmanhallituksen jäsen jo kesästä 2016, jolloin hän nousi kesken kauden varasijalta varsinaiseksi jäseneksi. Vuonna 2017 Heidi valittiin maailmanhallitukseen kuusivuotiskaudeksi. Jokinen on toiminut muun muassa WAGGGSin työryhmässä, jonka tehtävät ovat liittyneet uusiin jäsenmaihin laajentumiseen.

Partiolaisilla on kaksi kansainvälisen partioliikkeen maailmanjärjestöä, WAGGGS ja WOSM, joihin molempiin Suomi kuuluu. Maailmanjärjestöjen tehtävänä on kehittää partiotoimintaa ja tukea kansallisten partiojärjestöjä. Maailman suurimpana nuorisoliikkeenä partio toimii myös aktiivisesti nuorten elinolojen ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Koko maailmassa on tällä hetkellä partiolaisia yhteensä noin 45 miljoonaa yli 200 maassa.

”Suomalaisella johtajuudella on paljon annettavaa maailmanlaajuiselle järjestölle, mutta myös suomalaisella tasa-arvolla: minulla on puheenjohtajatehtävien ohella kokopäivätyö ja pienet lapset. Vastavuoroisesti toivon tuovani Suomeen ymmärrystä siitä, että täälläkin on vielä paljon tehtävää tyttöjen ja nuorten naisten aseman vahvistamisessa”, Heidi Jokinen toteaa.