Historian suurimmat Johtajatulet syttyvät elokuussa Evolla

Yli kolmituhatpäinen yleisö kokoontuu oppimaan lisää johtajuudesta Evolle 25.–27. elokuuta 2023, jolloin Johtajatulet syttyvät jo viidennen kerran. Elämyksellisen metsäseminaarin ohjelma koostuu inspiroivista puheenvuoroista sekä käytännönläheisistä työpajoista ja vertaisverstaista, joista jokainen osallistuja löytää oman sytykkeensä.

Elokuussa on luvassa historian suurimmat Johtajatulet, sillä tapahtumaan tulee yhteensä 3 300 osallistujaa. Tapahtumajohtajien Petri ”Pete” Patrosen ja Saija Kivelän tunnelma oli katossa, kun osallistujamäärä kipusi täyteen mittaansa. Ilmoittautumisissa oli jännittävä loppukiri, sillä tapahtuma myytiin loppuun vain viisi minuuttia ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

”Pitäisi olla vain viimeisiä viikkoja tai viimeisiä iltoja, sillä piikit ilmoittautumisessa osuivat juuri niihin”, Saija kertoo.

Johtajatulille myytiin lippuja kahdessa eri osassa, jolloin aikaisin lipun ostaneet saivat sen edullisemmalla Early Bird -hinnalla. Ilmoittautumisissa näkyi selvä piikki Early Birdin lopussa, jonka jälkeen ilmoittautumisissa oli hiljaiseloa ennen viimeisten ilmoittautumishetkien loppukiriä.

Tapahtuman viestintään ja markkinointiin satsattiin erityisen paljon ennen ilmoittautumisajan päättymistä, ja se kannatti.

”Sometettiin sormet ruvella viimeiset päivät ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Sen jälkeen on saanut taas nukuttua”, Petri nauraa.

Johtajatulien avajaiset 2021.
Joka toinen vuosi järjestettävä Johtajatulet vetää jokaisella kerralla ison määrän johtamisesta kiinnostuneita kuulijoita mukaan. Viimeksi tapahtumaan ilmoittautui noin 3 000 osallistujaa, mutta peruuntumisia tuli koronan vuoksi. Kuva Johtajatulien 2021 avajaisista. Kuva: Miska Loimaala

Kohtaamiset kaiken keskiössä

Johtajuutta tarkastellaan tänä vuonna luovuuden, uudistumisen ja turvallisen tulevaisuuden näkökulmista. Johtajatulien puhujat ja työpajat on valittu niin, että ne tukevat näitä teemoja.

Saija Kivelä ja Petri Patronen nostavat esille, että koronan jälkeen on merkityksellistä, että aikuiset partiojohtajat saavat kokoontua yhteen ja tavata toisiaan. Ohjelmasta on yritetty tehdä väljä, jotta kohtaamisille olisi enemmän tilaa.

”Johtajatulilla yhdistyvät yhdessä oppiminen, laadukas ohjelma, kohtaamiset ja ainutlaatuinen metsäympäristö”, Petri avaa tapahtuman ydintä.

Saija kertoo, että Johtajatulilta saa johtamisen työkalupakkiin keinoja ja materiaalia, mitä voi hyödyntää niin partiossa kuin työelämässäkin.

”Samalla tapahtuma tarjoaa johtajille oman hetken partiossa. Ei-vielä-partiolaisille tapahtuma on johtamisoppien lisäksi oiva katsaus siihen, mitä partio on”, Saija sanoo.

Tapahtumajohtajat vinkkaavat, että Johtajatulien ohjelmassa on maailman suurin Erätauko-dialogi. Dialogin aiheena on rauha, ja tavoitteena on, että koko yli kolmituhatpäinen osallistujajoukko osallistuu dialogiin.

Ilmoittautuminen työpajoihin ja vertaisverstaisiin käynnistyy viikkoa ennen juhannusta, jolloin myös ohjelmakokonaisuus alkaa olla pääpiirteissään valmis.

Kestävästi Johtajatulilla

Johtajatulien hiilijalanjälki on kahdella edellisellä kerralla ollut keskimäärin 191 tonnia, josta suurin osa koostuu hankinnoista ja matkustamisesta. Tämän vuoden tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä 15 prosentilla vuosiin 2019 ja 2021 verrattuna. Kunnianhimoinen tavoite saavutetaan yhteiskuljetusten, vastuullisten hankintojen ja kasvisruokalinjauksen avulla.

”Kannustamme mahdollisimman monia suuntaamaan Johtajatulille yhteiskuljetuksilla, kimppakyydeillä ja joukkoliikenteellä. Julkisia kulkuneuvoja suosimalla voi pienentää hiilijalanjälkeä, ja olemme juuri aloittaneet yhteiskuljetusten markkinoinnin”, Saija avaa.

Johtajatulille ei haalita tarpeetonta tavaraa. Tapahtumassa pyritään hyödyntämään aiempien vuosien hankintoja sekä vuokraamaan ja lainaamaan tavaroita aina, kun se on mahdollista. Kun tapahtumaan ostetaan tavaraa, kiinnitetään huomiota laatuun ja vastuullisuuteen. Lisäksi kierrättäminen on tehty tapahtuma-alueella mahdollisimman helpoksi, jotta jokainen kävijä voi tehdä oman osansa vastuullisuuden eteen.

Aiempina vuosina ruoan osuus Johtajatulien hiilijalanjäljestä on ollut kymmenen prosenttia. Nyt tapahtumassa syödään Suomen Partiolaisten linjauksen mukaisesti ainoastaan kasvisruokaa.

”Pyrimme myös minimoimaan ruokahävikin ja etsimme jo valmiiksi kohteita, jonne mahdollisen yli jäävän ruoan voisi antaa”, Saija jatkaa.

Johtajatulet

Johtajatulilla oivalletaan uutta johtamisesta, mutta samalla osallistujat pääsevät virkistäytymään yhdessä uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa. Tapahtuma on suunnattu kaikille yli 18-vuotiaille johtamisesta ja johtamistaitojensa kehittämisestä kiinnostuneille.

Lue lisää Johtajatulista tapahtuman sivulta