Ilmastoreppu vie nuorten viestit pääministerille

Partiolaiset käynnistävät yhdessä UPM:n kanssa Ilmastoreppu pääministerille- somekampanjan, joka edistää nuorten äänen kuulumista ilmastokeskustelussa. Haluamme herättää keskustelua ilmastoon ja metsään liittyvistä teemoista ja löytää ratkaisuja, joilla voimme yhdessä vaikuttaa ympäristömme tulevaisuuteen. Ilmastorepun viestiä vievät tunnetut somevaikuttajat, jotka tekevät vuoden mittaan omia ilmastoreppureissujaan.

IlmastoreppulogoIlmastoreppuun kerätään tämän vuoden aikana nuorten ajatuksia, ideoita, pohdintoja, kysymyksiä ja ratkaisuja ilmastonmuutokseen liittyen. Ehdotuksia siitä, kuinka jokainen meistä voi toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Loppuvuodesta nuorten toiveet, huolet ja ideat laitetaan yksiin kansiin ja ilmastoreppu sisältöineen luovutetaan Suomen pääministerille, Sanna Marinille.

Somevaikuttajat ilmastoreppureissuilla

Ilmastoreppureissaajina nähdään vuoden aikana useita tunnettuja somevaikuttajia. Reissuillaan vaikuttajat pohtivat omaa suhdettaan Suomen luontoon. Lisäksi he keskustelevat erilaisten asiantuntijoiden ja vieraiden kanssa sekä jakavat omia ajatuksiaan siitä, millaisilla pienillä ja suurilla teoilla voimme varmistaa, että pääsemme nauttimaan Suomen upeasta luonnosta vielä vuosikymmentenkin päästä. Ensimmäisenä reppureissuilleen lähtevät toukokuussa tubettajat Joona Hellman sekä Tiia Suomalainen.

Jokainen voi vaikuttaa

Ilmastorepun takana ovat nuorten lisäksi Suomen Partiolaiset sekä UPM, jotka haluavat edistää nuorten äänen kuulumista ilmastokeskustelussa.

”Merkittävänä nuorisojärjestönä haluamme tuoda nuorten äänen esiin ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti meille tärkeissä asioissa. Ilmastonmuutos on juuri sellainen ja Ilmastorepun avulla voimme antaa jokaiselle nuorelle mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen”, kertoo Satu Salo-Jouppila, Suomen Partiolaisten viestinnästä ja markkinoinnista vastaava hallituksen jäsen.

Ilmastorepun matkaa voit seurata Instagramissa @ilmastoreppu ja #ilmastoreppu sekä partion kanavissa. Lisätietoa kampanjasta voi lukea: partio.fi/nyt/ilmastoreppu

Ilmastoreppu on osa laajempaa yhteistyötä

Suomen Partiolaiset ja UPM aloittivat viime syksynä laajan yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja tietämystä nuorten sekä yritysten ja päättäjien välillä erityisesti  ilmastonmuutoksesta ja vastuullisuudesta. Mittavan yhteistyön myötä UPM on partion pääyhteistyökumppani.

Ilmastorepun ohella tullaan järjestämään yhteisiä Erätauko-keskustelutilaisuuksia ilmastonmuutosteemalla. Tapahtumiin kutsutaan nuoria, asiantuntijoita ja päättäjiä vaihtamaan ajatuksia vastuullisuudesta, metsien käytöstä ja ilmastoasioista. UPM on lisäksi yksi vuoden 2021 Johtajatulien ja vuoden 2022 finnjamboreen Kajon pääyhteistyökumppaneista.

Haluatko kuulla tarkemmin yhteistyöstä? Tulemme järjestämään yhdessä UPM:n kanssa kaikille partiolaisille avoimen webinaarin ma 10.5. klo 17-19. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla laajemmin yhteistyöstä sekä saada vastauksia kysymyksiin. Ilmoittautuminen on auki partiolaisille Kuksassa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/tilaisuus_ilmoittaudu.aspx?Id=41383