Jäsenkokous valitsi puheenjohtajiston ja partioneuvoston

Suomen Partiolaisten jäsenkokous on valinnut järjestölle uudet puheenjohtajat. Järjestön puheenjohtajaksi valittiin Henri Backman Hämeen Partiopiiristä ja varapuheenjohtajiksi Eero Kivistö Lounais-Suomen Partiopiiristä ja Jens Back Finlands Svenska Scouterista. Partioneuvoston puheenjohtajana jatkaa toisella kaudella Henna Heikkilä Hämeen Partiopiiristä. Kokouksessa valittiin myös partioneuvoston jäsenet sekä keskusteltiin mm. hiilineutraali partio 2030-tavoitteesta ja kuultiin finnjamboree Kajon leirinjohtajien tervehdys.

Partiopiirien edustajat valitsivat jäsenkokouksessa partioneuvoston eli Suomen Partiolaisten valtuuston puheenjohtajaksi Henna Heikkilän Liekkitytöt-lippukunnasta Hämeen Partiopiiristä. Hän on johtanut partioneuvostoa vuodesta 2021 alkaen ja jatkaa nyt uudelle kaksivuotiskaudelle 2023–2024.

– Pestissä minua motivoi mahdollisuus viedä järjestöämme eteenpäin, kehittyä itse vaihtuvien haasteiden parissa ja mahdollistaa partioneuvosten onnistuminen pestissään, Heikkilä kertoo.

Suomen Partiolaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eero Kivistö Mellilän Menninkäiset -lippukunnasta, Lounais-Suomen Partiopiiristä.

– Uskon partioliikkeeseen ja siihen, että tässä ajassa partiolla on merkittävä paikka ja tehtävä yhteiskunnassa. Varapuheenjohtajana tahdon omalta osaltani varmistaa, että partio on houkutteleva ja mahdollinen harrastus koko maassa, paikkakunnasta riippumatta, Kivistö toteaa.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Vaasasta lähtöisin oleva, nykyään Turun seudulla asuva Jens Back, Scoutkåren Vasa Korsfarare -lippukunnasta, Finlands Svenska Scouterista.

– Minulle on tärkeää yhdessä tekeminen. Haluan olla edistämässä partion eri toimijoiden yhteen tuomista meidän yhteisten tavoitteiden ympärille, niin kansallisella kun paikallisella tasolla, Back kertoo.

Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi valittiin jo lauantaina Henri Backman Hämeen Partiopiiristä.

Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja Jens Back, puheenjohtaja Henri Backman, partioneuvoston puheenjohtaja Henna Heikkilä ja varapuheenjohtaja Eero Kivistö.

Partioneuvostoon valittiin 24 jäsentä

Partioneuvoston jäseniksi valittiin Annika Ampuja (E-KP), Laura Nieminen-Eriksson (FiSSc), Didrik Lundsten (FiSSc), Janna Rintamaa (Häme), Turkka Salo (Häme), Ville-Matti Rissanen (Häme), Niina Raevaara (Häme), Reetta Suonpää (J-SP), Siiri Niinivirta (J-SP), Maria Sakki (Kymi), Niilo Karjalainen (Lappi), Anni Raiko (L-SP), Essi Virtanen (L-SP), Vilhelmiina Juusti (L-SP), Sarita Murtojärvi (L-SP), Taneli Salonen (PP), Juulia Tavasti (PP), Sanni Toropainen (PoSaPa), Iiro Lehtiniemi (PäPa), Mitro Kutvonen (PäPa), Maija Ovaska (PäPa), Pinja Söderholm (PäPa), Pauli Palo (Uusimaa) , Anniina Nurro (Uusimaa).

Kokouksessa paikalla olleet partioneuvoston jäsenet ja puheenjohtaja.

Finnjamboree Kajo onnistui erinomaisesti

Finnjamboree Kajon leirinjohtaja Janne Costiander ja Maria ”Kerttu” Nikkari kertoivat jäsenkokoukselle Kajon tavoitteiden onnistumisista ja leirin sujumisesta. Leiri kokosi yhteen Hämeenlinnan Evolle heinäkuussa 13 345 osallistujaa. Leirin loppuraportti tulee julkiseksi kaikkien luettavaksi.

Kohti hiilineutraalia partiotoimintaa

Suomen Partiolaisten edellinen jäsenkokous vuonna 2020 hyväksyi kokouksessaan tavoitteen, jonka mukaan partiotoiminta on hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamisesta vastaava Suomen Partiolaisten vastuullisuusryhmä esitteli jäsenkokoukselle raportin tavoitteen edistymisestä.

– Edellisen jäsenkokouksen jälkeen perustimme vastuullisuusryhmän ja toimintaan allokoitiin työntekijän panosta. Olemme myös tehneet yhteistyötä usean eri kumppanin kanssa, vastuullisuusryhmän puheenjohtaja Annika Stubbe kertoo.

Partion hiilijalanjäljen pienentämistä on aloitettu ruuan ja matkustamisen päästöihin liittyvillä toimenpiteillä. Lisäksi kompensaatioiden avulla on korjattu tilannetta niiden asioiden osalta, joita ei voitu vähentää. Yksi konkreettinen toimenpide on ollut Kestävästi partiossa -tunnus. Tunnuksen myötä lippukunnan arjessa tehtävät valinnat voidaan tietoisesti muuttaa kestävämmiksi yhdessä koko lippukunnan kanssa. Tunnus on myönnetty tähän mennessä 87 lippukunnalle.

Oleellista on ollut myös kasvattaa partion hiilikädenjälkeä muun muassa partiokasvatuksen ja koulutusten avulla.

– Työ hiilineutraalitavoitteen eteen jatkuu. On hienoa, että olemme järjestökentällä edelläkävijä hiilineutraaliustyössä ja houkutteleva kumppani yritysmaailmassa, Stubbe iloitsee.