Johtajatulet käynnistyivät Evolla

Johtajatulet-tapahtuma on koonnut jälleen yli 3000 osallistujaa Evon metsiin. Tänä vuonna Johtajatulilla tartutaan erityisesti ajankohtaisiin teemoihin turvallisuuden, uudistumisen ja luovuuden näkökulmista.

Lauantain pääpuhujina lavalle nousivat Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Mikael Salo sekä kansanedustaja Fatim Diarra.

Salo nosti puheessaan esiin hyvän johtajan taidot, erityisesti itsensä likoon laittamisen, esimerkkinä toimimisen ja luottamuksen rakentamisen.

”Luottamus antaa suojaa, lisää mielenrauhaa ja saa ihmiset tekemään parhaansa. Johtajan pitää vaatia myös itseltään ja ansaita luottamus uudestaan joka päivä”, Salo muistutti.

Fatim Diarra toi osallistujille vahvan viestin rohkeudesta, empatiasta ja toisten kuulemisesta, joiden avulla voimme rakentaa maailmaa paremmaksi.

”Rohkeaa on olla se ihminen, joka ensimmäisenä valitsee toimia; puuttua, reagoida, auttaa. Aina kun jätämme puuttumatta, teemme valinnan ja annamme tilaa toksiselle käytökselle. Valitkaa olla toimijoita, ei sivustakatsojia”, Diarra kehotti ja kannusti jokaista tarkastelemaan omia tapoja.

Satoja työpajoja ja maailman suurin dialogi

Kaikkiaan Johtajatulille saapuu 220 puhujaa ja työpajan pitäjää. Viikonlopun aikana lavalle nousevat mm. yritysjohtaja Jukka Kurttila, tutkimusjohtaja Susanna Rahkamo, piispa Mari Leppänen, purjehtija Tapio Lehtinen, kulutus- ja teknologiatutkija Mika Pantzar ja psykologi Ilona Rauhala.

Sunnuntaina Johtajatulilla toteutetaan myös maailman suurin dialogi, jonka fasilitoi Erätauko-säätiö. Dialogin teemana on rauha.

Kokonaisvaltainen elämys

Johtajatulet pidetään Evolla jo viidettä kertaa. Tapahtuma on ollut avoin kaikille ja tilaisuuteen osallistuukin noin 700 ei-partiolaista. Metsäseminaarin tarkoitus on tarjota tilaisuus inspiroitumiseen, verkostoitumiseen sekä keskusteluihin.

”Tämä tapahtuma on vastavoima arjelle. Täällä voi keskittyä luontoon ja ajatusten vaihtamiseen, nauttia keskusteluista ja kohtaamisista. Ajattelemme, että kun johtajat voivat hyvin, syntyy uudistumista ja luovuutta ja saadaan monenlaista kasvua aikaiseksi”, tapahtumanjohtajat Saija Kivelä ja Petri Patronen toteavat.