Julia Parkko partion kasvatuskoordinaattoriksi

Julia ParkkoJulia Parkko, 32, on valittu Suomen Partiolaisten kasvatuskoordinaattoriksi. Partio on työpaikkana jo Julialle tuttu, sillä hän on työskennellyt kaksi viimeistä vuotta Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen digituottajana.

Kasvatuskoordinaattorin monipuoliseen työnkuvaan kuuluu mm. partio-ohjelma ja sen kehittäminen, ohjelmatapahtumat, kasvatusvaliokunnan ja kasvatuksen ryhmien tukeminen, meripartiotoiminta ja kilpailutoiminta. Koordinaattori tekee tiivistä yhteistyötä kasvatuksen luottamushenkilöiden kanssa.

Julia on alkuperäiseltä koulutukseltaan diplomi-insinööri, mutta hänellä on parhaillaan käynnissä kasvatustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa. ”Opiskelen kasvatustieteitä kehittääkseni ymmärrystäni kasvatukseen ja oppimiseen liittyvistä teemoista. Olen päässyt jo hieman tutustumaan kasvatuskoordinaattorin tehtäviin ja olen innoissani uudesta työstäni partiokasvatuksen ja -ohjelman parissa”, Julia iloitsee.

Julia on harrastanut partiota sudenpennusta alkaen Elimäen Metsäsudet -lippukunnassa sekä piirin ja SP:n vapaaehtoistehtävissä.

”Olen ollut partiossa mukana lähes koko ikäni. Viimeisten parin vuoden työskentely Partion nuorisoalan osaamiskeskuksessa on vielä vahvistanut käsitystäni  partiokasvatuksen merkityksestä sekä partion ja muun järjestötoiminnan roolista täydentämässä virallista koulutusjärjestelmää”, Julia kertoo.