Kaksi järjestökoordinaattoria Pohjanmaalle

Elina Niskala ja Tuija Mantsinen aloittivat tammikuussa järjestökoordinaattoreina Pohjanmaan Partiolaisissa.

Elinan työhön kuuluvat piirin pohjoisosan lippukuntien tukeminen sekä piirin kasvun ja moninaisuuden toiminnanalat. Elina toimii Riitta Kivijärven perhevapaan sijaisena.

Elina on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja onkin viimeiset 14 vuotta ollut töissä julkisessa terveydenhuollossa. Vapaaehtoistyön parissa Elina on viihtynyt 15-vuotiaasta saakka. Kokemusta on kertynyt pienistä alueellisista organisaatioista sekä partiosta. Elina on palannut aikuisena harrastuksen pariin ja toimiikin nyt partiolippukunta Ruukin Samoojissa lippukunnanjohtajana sekä sampona ja luotsina. Lisäksi hän opiskelee hallintoa avoimessa yliopistossa työn ohessa.

“On ihanaa ja jännittävää aloittaa työt partiossa! Työkaverit on olleet ihan huippuja ja vastaanotto mitä lämpimin. Odotan innolla ennen kaikkea ruohonjuuritason työtä, sitä että pääsee tapaamaan lippukuntien aikuisia ja lapsia.”

Tuijan työtehtäviin kuuluvat aluetyö piirin eteläosan lippukuntien parissa sekä piirin vapaaehtoistuen toiminnanalan tukeminen.

Tuija on kotoisin Nurmosta, joka nykyään on osa Seinäjokea. Hän opiskeli artesaaniksi Pirkanmaalla, jonka jälkeen ajoi rekkakortin, päätyen kuitenkin sen jälkeen hyvin nopeasti pitkäksi aikaa kaupanalalle Vaasan seudulle. Näiden mutkien jälkeen palasin asumaan Seinäjoelle vuonna 2018. Tuija aloitti tradenomin opinnot vuonna 2021, jotka on tarkoitus saattaa loppuun tässä uuden työn ohessa.

Partiotaustaa Tuijalla on sudenpennusta lähtien. Tuija on toiminut monenlaisissa johtajatehtävissä, aina vartionjohtajasta muonittajaan ja lippukunnanjohtajasta leirinjohtajaan. Nykyisin hän toimii lippukunnassaan sampona ja ohjelmajohtajana. Tuijan mielestä yksi mahtavimmista kokemuksia partiossa on ollut Englannin Jamboree vuodelta 2007.

“Tosi mahtavaa päästä partioon töihin ja nähdä partion toiminta tältäkin puolelta. Odotan kovasti tapaamisia kaikkien ihanien partiolaisten kanssa erilaisissa tapaamisissa, kokouksissa ja tapahtumissa. Odotan innolla myös Seinäjoen tulevaa uutta toimipaikkaa. Toivon, että minuun ollaan rohkeasti yhteydessä ihan kaikissa asioissa ja jahka paikat on saatu kuntoon, niin toimipaikkaani otan mielellään vieraita vastaan ihan fyysisestikin.”