Kansainvälisenä nuorten päivänä keskitytään tulevaisuustaitoihin 

Kansainvälistä nuorten päivää vietetään 12.8.2023, hurraa! Joka neljäs maailman yli seitsemästä miljardista ihmisestä on 10-24 –vuotias – siis nuori. YK:n käynnistämän päivän teemana tänä vuonna on vihreitä taitoja nuorille matkalla kohti kestävää maailmaa.  

Tulevaisuustaitojen tarjoaminen lapsille ja nuorille osuu teemana meille partiolaisille kuin nenä päähän! Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle partiosta taidot elämään. Mutta minkälaisia ovat vaikkapa 20 vuoden päästä onnistumiseen tarvittavat taidot?  YK määrittelee vihreät taidot osaamisena, kykyinä, arvoina ja asenteina, joita tarvitaan elämiseen tulevaisuuden maailmassa. Tämä sisältävät sekä teknistä osaamista, mutta myös taitoja osata tehdä kestäviä valintoja.  

Partiossa haluamme kasvattaa lapsia ja nuoria olemaan vastuunsa tuntevia ja aktiivisia yhteisönsä jäseniä. Tämän vuoksi partion tulevaisuustaidot -hankkeessa olemme pyrkineet tunnistamaan niitä taitoja, joita partiolaiset tarvitsevat 2040-luvulla. Tätä tietoa hyödynnetään myös partion käynnissä olevassa ohjelmauudistuksessa.  

Tutustu ohjelmauudistukseen.

Lue lisää tulevaisuustaidot 2040-luvulla -hankkeesta täällä! 

Miten voin osallistua? 

Osana kansainvälisen nuorisopäivän ohjelmaa YK:n taloudellisten ja sosiaalisten asiain osasto järjestää globaalin webinaarin, jossa keskustellaan nuorten tulevaisuustaidoista! Webinaarissa voit osallistua keskusteluun ja kuulla lisää kansainvälisiltä järjestöiltä, kansallisilta toimijoilta ja asiantuntijoilta.  

Osana tätä, YK:n pääsihteerin toimiston nuorisoedustaja järjestää kampanjan, jossa nostetaan esiin nuorten osaamista ja johtajuutta paremman maailman rakentamisessa. Kampanjassa nuoret pääsevät kertomaan tekemästään muutoksesta nuorisoedustajan eri kanavissa elokuun aikana eli tekemään oman ”take overin”.  

Lue lisää YK:n pääsihteerin toimiston nuorisoedustajan järjestämästä kampanjasta.

Hae mukaan kampanjaan tällä lomakkeella.  

Miten tulevaisuustaidot voivat näkyä koloillassa tai lippukunnassa? 

Nuorten osaamisen ja tulevaisuustaitojen pohdinta ei jää vain yhteen päivään. Me teemme tätä joka päivä kokouksissa, retkillä ja leireillä. Tässä pari nostoa partio-ohjelmasta!

Sudenpennut: 

Pohdin tulevaisuutta -aktiviteetti 

Seikkailijat:

Itä: Kestävän kehityksen tavoitteet 

Tarpojat: 

Kestävä kehitys: Visio tulevaisuudesta -aktiviteetti 

Samoajat:  

Mikä minusta tulee isona -aktiviteetti