Knoppivartio valmiina!

Suomen Partiolaisten hallitus on aloittanut yhteisen taipaleen järjestön johdossa. Viime viikonlopun hallituksen tammisemmassa otettiin haltuun partiovuotta 2019 ja pidettiin hallituksen ensimmäinen kokous. Partiohallituksesta tuli nimeltään Knoppivartio, mikä symbolisoi tiedolla johtamista ja kasvua, sillä knopp on ruotsinkielinen sana silmulle.

Suomen Partiolaisten hallitus 2019-2020 kokoontui viime viikonloppuna lumiselle Suomusjärvelle aloittamaan yhteistä matkaa Suomen suurimman nuorisojärjestön johdossa. Viikonlopun aikana panostettiin ryhmäytymiseen, keksittiin hallitukselle nimi ja suunniteltiin hallitusohjelma kaksivuotiskaudelle.

Hallitusohjelma koostetaan projekteista, jotka laajasti kehittävät partiotoimintaa ja järjestöä. Keskeistä on, että hallitusohjelmaprojekteihin osallistetaan myös partioneuvostoa, jotta saadaan lisää näkökulmia projektiin. Yksi hallitusohjelmaprojekti kaksivuotiskaudella on kestävä kehitys partiossa.

– Olen todella innoissani, että lähdemme edistämään kestävää kehitystä partiossa. Hallitusohjelmaprojektin kautta ratkomme, miten kestävän kehityksen teemat voisivat näkyä aktiivisemmin partiotoiminnassa, ja miten voimme entistä paremmin ja vaikuttavammin elää niin kuin opetamme, kertoo varapuheenjohtaja Malin Lindholm.

Hallitusohjelmaan kuulu myös jäsenkokoukselle 2020 valmisteltavat päätösasiat, kuten partion strategia ja strategian mittarit 2021-2026 sekä partion uusi peruskirja. Tämän lisäksi hallitusohjelman kuuluu partion jäsenyyskäsitys ja partion kasvu, tavoitteena päästä lähemmäs kasvutavoitetta 100 000 partiolaista vuonna 2030.

Tammisemman päätteeksi hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa. Kokouksessa hyväksyttiin Johtajatulien projektisuunnitelma, päätettiin Euroopan Jamboreen 2020 Suomen joukkueen budjetista, hyväksyttiin tapahtuman järjestämisen ohje ja partion kevätpäivien toimeksianto. Muut kokouksessa päätetyt asiat voi lukea pöytäkirjasta.

Suomen Partiolaisten hallitus eli Knoppivartio
Knoppivartio eli Suomen Partiolaisten hallitus. Eturivissä vasemmalta: Reetta Grönlund, Malin Lindholm, Mirva Matikka ja Maria Ruohola.  Takarivissä vasemmalta: Mari Sundell, Antti Reinikainen, Satu Salo-Jouppila, Kaisa Johto, Jyri-Petteri Paloposki ja Lasse Roiha. Kuvasta puuttuu Inari Timonen-Nissi. Kuva: Lasse Roiha & Tea Hurme