Maria Ruohola jatkaa Suomen Partiolaisten puheenjohtajana

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäsenkokous on valinnut järjestön puheenjohtajaksi jatkokaudelle Maria Ruoholan ja varapuheenjohtajiksi Lasse Roihan ja Malin Lindholmin. Partioneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Pauli Engblom. 

Puheenjohtajisto 2019-2020
Puheenjohtajisto 2019-2020: Pauli Enblom (vas.), Malin Lindholm, Maria Ruohola ja Lasse Roiha.

Partiopiirien edustajat valitsivat Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi Maria “Hilla” Ruoholan, 29, Mikaelin Sinikellot ry:stä. Alkava puheenjohtajakausi on Ruoholan toinen, ja hän on toiminut samassa tehtävässä vuonna 2018. Ruohola on Turusta kotoisin oleva psykologi, joka asuu Helsingissä.

Varapuheenjohtajiksi valittiin jatkokaudelle Lasse Roiha, 41, Puijon Pakertajat ry:stä ja Malin Lindholm, 28, Sjöscoutkåren Stormfågeln rf:stä.

Partiopiirien edustajat valitsivat kokouksessa myös partioneuvoston eli Suomen Partiolaisten valtuuston puheenjohtajan. Neuvostoa johtaa seuraavankin kahden vuoden ajan Pauli Engblom, 24, Kupittaan Henrikinpojat ry:stä.

Partio haluaa tarjota yhä useammalle lapselle ja nuorelle harrastuksen

Maria Ruohola on jatkanut partiolaisten työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

“Olen toiminut Suomen Partiolaisten puheenjohtajana nyt vuoden verran. Tehtävä on ollut vaativa ja aikaa vievä, mutta myös erittäin innostava ja kiinnostava. Puheenjohtajan tehtävä on näköalapaikka, jossa partiokentän tarpeet tulevat laajalti esiin. Se on paikka tarttua ja vaikuttaa koko partioliikkeeseen Suomessa”, summaa Ruohola.

Partiossa on kokeiltu paikallistasolla yli sataa keinoa harrastamisen kynnyksen madaltamiseksi palkitun 100 uutta tapaa –hankkeen puitteissa.

“Minulle on tärkeää, että partio kuuluu kaikille. Olemme tunnistaneet 8 partioon liittymisen estettä, joita puramme aktiivisesti seuraavan kahden vuoden aikana. Harrastaminen on tutkitusti tehokkaimpia tapoja ehkäistä lasten ja nuorten yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Monipuolisena ja edullisena harrastuksena, jota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa, partiolla on sekä mahdollisuus että velvollisuus ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Harrastustoiminnan kasvattaminen vaatii myös paljon lisää aikuisia vapaaehtoisia sekä nykyisistä vapaaehtoisista huolehtimista.”

Suomen Partiolaisten jäsenkokous järjestetään Lappeenrannassa 17.-18.11. Viikonlopun aikana päätetään partion tulevaisuudesta, muun muassa järjestön pitkän aikavälin toiminnasta ja taloudesta.