Moninaisuuspäivien kiinnostavat sisällöt kutsuvat kaikki mukaan!

Moninaisuuspäivät järjestetään jälleen syksyllä 12.-13.9. aiemmista tiedoista poiketen verkkototeutuksena!

Syksyn moninaisuuspäivät järjestetään Teams-koulutuksina. Ainoastaan Monikulttuurinen Ohjaajakoulutus (MOK) järjestetään kasvotusten. Mikäli tilanne MOK:in osalta vielä muuttuu, siitä tiedotetaan suoraan ilmoittautuneille. Osa sisällöistä kuten sisujohtajakoulutus siirtyy pidettäväksi keväällä.

Kevään suosituista Moninaisuuspäivistä voit lukea lisää täällä.

Miten kohdata erilaisuus partiossa? Miten tukea ja toteuttaa erilaisten toimijoiden partioharrastamista? Miten huomioida erilaiset partiossa? Mitä ihmettä on moninaisuus? Tule keskustelemaan, kohtaamaan ja kuulemaan, tuomaan parhaat ja pahimmat vinkkisi ja kokemuksesi mukaan. Tapahtuma on tarkoitettu niin lippukunnassa, piirissä kuin SP:ssa toimiville sisupartio- ja moninaisuustoimijoille kuin lippukunnan vilkkaimman lauman akeloille, kaikille asiasta kiinnostuneille lippukuntatoimijoille ja kaikille sisällöistä kiinnostuneille johtajille – aiempaa kokemusta tai tiettyä pestiä ei tarvita.

Moninaisuuspäiville toivotaan ennakkoilmoittautumisia, jotta mahdolliset materiaalit saadaan toimitettua osallistujille jälkikäteen. Ilmoittautuminen Kuksassa. Verkkototeutuksena Moninaisuuspäivät on maksuton tapahtuma.

Joulukuussa Helsingin Partioasemalla järjestetään Moninaisuustoimijoiden tapaaminen 12.12. Toivotaan, että silloin pääsemme jo tapaamaan! Lisätietoja luvassa myöhemmin.

Lauantaina

Klo 9.30-11.30 Yleistä keskustelua moninaisuudesta

Keskustellaan moninaisuuden ajankohtaisista teemoista ja osallistujien nostamista aiheista. Nostoina mm. Moninaisuuspeli, Helppo Tulla -tunnus, Sosiaalisen saavutettavuuden Moodle-koulutus

Osallistumislinkki (Teams)

Klo 12-13.30 Kolojen esteettömyys

Miten toimintaympäristön esteettömyys vaikuttaa partioharrastuksen tarjontaan? Onko tilojen toimimattomuus esteenä turvalliselle viikkotoiminnalle? Voiko esteellinen ympäristö vaikeuttaa partioharrastuksen aloittamista?

Tule mukaan vuorovaikutteiseen työpajaan keskustelemaan esteettömyysasioista. Käydään keskustelua, millaista tukea lippukunnissa kaivataan esteettömyysasioihin. Jaetaan onnistuneita ratkaisuja ja pääset pohtimaan epäkohtia. Saat tästä työpajasta kotiin viemiseksi vinkkejä, miten parantaa toimiympäristön turvallisuutta esteettömyyden näkökulmasta.

Osallistumislinkki (Teams)

Klo 14-16 Kaikki mukaan -koulutus

Vinkkejä ja toimintamenetelmiä vilkkaiden lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Sunnuntaina järjestetään myös Kaikki mukaan -kouluttajakoulutus. Lue lisää Kaikki mukaan -koulutuksesta.

Osallistumislinkki (Teams)

MOK-koulutus

MOK-koulutus on kaikille ryhmänjohtajille suunnattu moninaisuus- ja viestintäkoulutus (5 op). Kehitä moninaisten ryhmien johtamisosaamistasi, opi työkaluja johtamisen kehittämiseen sekä harjoittele tunnistamaan ryhmässäsi olevat yksilöt ja ryhmädynamiikkaan vaikuttavat tekijät. Koulutuksessa kehitetään moninaisuuden johtamisen ja toimivan viestinnän taitoja, jotka voit ottaa käyttöön työssäsi tai vapaa-ajallasi. Koulutus on dialoginen ja se on kehitetty yhteistyössä järjestösektorin ja yliopistotutkijoiden kanssa. Tervetuloa!

Helsingissä koulutuspäivämäärät ovat 12.9. ja 17.10. Oulussa koulutuspäivämäärät ovat 13.9. ja 18.10. Kurssi koostuu kahdesta koulutuspäivästä ja niiden välissä tehtävistä harjoituksista. Kurssi on osallistujille ilmainen.

Koulutus järjestetään yhteistyössä HNMKY:n kanssa. Lue lisää: https://www.hnmky.fi/y-care/mok

HUOM! MOK-koulutukseen ilmoittaudutaan erikseen.
Ilmoittaudu Helsingin koulutukseen täällä.
Ilmoittaudu Oulun koulutukseen täällä.

Sunnuntaina

Klo 9.30-11.30 Dialogipuhetta; miten voimme puhua vaikeista asioista?

https://www.eratauko.fi/

Osallistumislinkki (Teams)

Klo 9.30-11.30 Kaikki mukaan -kouluttajakoulutus

Vinkkejä ja toimintamenetelmiä vilkkaiden lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Lauantaina järjestetään myös Kaikki mukaan -koulutus. Lue lisää Kaikki mukaan -koulutuksesta.

Osallistumislinkki (Teams)

Klo 12-13.30 Sisujohtajatapaaminen

Sisujohtajatapaamisessa päivität tietosi sisupartiotoiminnasta ja moninaisuudesta partiossa sekä kuulet alan muita toimijoita.

Osallistumislinkki (Teams)

Klo 14-16 Sukupuolten moninaisuuden kysymykset partiotoiminnassa ja sukupuolisensitiivisyys nuorisotoiminnassa

Mitä tehdä, kun lippukunnassamme on trans- tai muunsukupuolisia henkilöitä? Miten järjestän kokouksia tai leirejä sukupuolisensitiivisesti? Miten otan huomioon omassa johtajan työssäni sukupuolivähemmistöt?

Koulutuksessa käsitellään yleisesti sukupuolivähemmistöjen kohtaamisen teemoja sekä puhutaan tarkemmin toiminnan suunnittelemisesta inklusiivisesti, leirien ja tapahtumien toteuttamisesta yhdenvertaisuuden periaatteiden mukaan sekä katsotaan kriittisesti sukupuolijaottelun tarvetta.

Osallistumislinkki (Teams)

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä: petra.valkonen@partio.fi

Ilmoittaudu Moninaisuuspäiville Kuksassa. Ilmoittautuminen päättyy 11.9.2020.

Tutustu myös syksyn Moninaisuutta etänä -koulutuksiin.