Yleinen Lpk:n johtaminen

Partion Moninaisuuspäivillä ennätysmäärä osallistujia – moninaisuus kiinnostaa!

Partion Moninaisuuspäivät järjestettiin verkkokoulutuksina 18.-19.4. Päivät olivat täynnä mielenkiintoista ohjelmaa, joka kokosi yhteen kymmenet partiolaiset.

Nuorten Akatemia järjesti kaksi sosiaaliseen saavutettavuuteen liittyvää koulutusta ja Rauhankasvatusinstituutin johdolla käytiin katsomusdialogia, kun jokainen osallistuja oli etukäteen katsonut Aatos ja Amine -dokumenttielokuvan. Lauantain helmi oli valtakunnalliseksi lanseerattu, Etelä-Karjalan Partiolaisten tekemä Kaikki mukaan -koulutus, johon osallistui huikeat 92 henkilöä. Koulutusta oli toivottu ja odotettu – sen kertoi myös osallistujamäärä. ”Kaikki mukaan on tehty kasvavaan tarpeeseen johtaa ryhmiä, joissa on erityistä huomiota tai tukea tarvitsevia lapsia”, idean kehittänyt Jenni Kainlauri kertoo. Koulutus järjestetään seuraavan kerran syksyllä ja samalla piireille järjestetään siitä myös kouluttajakoulutus. Jatkossa Kaikki mukaan on siis saatavilla myös piireissä ja tarkoitus on tehdä siitä myös verkkototeutus.

Sunnuntai aloitettiin sisujohtajatapaamisella, jatkettiin sukupuolen moninaisuuteen liittyvällä koulutuksella ja päätettiin Helppo tulla -tunnuksen esittelyyn. Jälleen mukana oli paljon aiheista kiinnostuneita osallistujia ympäri Suomen eri pesteistä.

”Hienoa nähdä, kuinka moninaisuusasiat kiinnostavat ja saavat mukaan yhteiseen keskusteluun. Mahtavaa huomata, että niin fyysisesti kuin aineettomasti matalamman kynnyksen partiotoimintaa ollaan toteuttamassa oikeasti yhdessä koko maan laajuudella monin erilaisin teoin!” Moninaisuuspäivät johtanut Sanna Nygård Suomen Partiolaisten moninaisuusryhmästä hehkuttaa.

Kaikki viikonlopun materiaalit on koottu Jemmaan, kaikille avoimeen kansioon.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa mukaan syksyn Moninaisuuspäiville 12.-13.9., jolloin sisältö on vähintään yhtä timanttista kuin nyt! Kevään teemojen lisäksi luvassa on ainakin sisujohtajakoulutus, Monikulttuurinen Ohjaajakoulutus (MOK) ja Erätauko-dialogia.

Lisätietoja Moninaisuuspäivistä tai partion moninaisuustyöstä: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi, p. 040 718 5721