Partiolaiset kutsuvat myös aikuiset mukaan toimintaan

Partiolaiset näkyvät elo-syyskuussa tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät kymmeniä erilaisia tutustumistapahtumia ympäri Suomen. Tarjolla on esimerkiksi avoimia partioiltoja, iltanuotioita, lettukestejä, pannukahveja ja päiväretkiä. Tapahtumissa huomioidaan nyt erityisesti aikuiset, jotka ovat avainasemassa partiotoiminnan järjestämisessä. Kiinnostuneille esitellään aikuisten partiotoimintaa ja vapaaehtoismahdollisuuksia yli 70 tapahtumassa.

Suomen suurimman nuorisojärjestön 65 000 jäsenestä 20 000 on aikuisia, jotka harrastavat itsekin retkeillen ja uusia taitoja hankkien sekä tehden vapaaehtoistyötä esimerkiksi yhdistystoiminnan, tapahtumajärjestämisen tai lasten ja nuorten ohjauksen parissa. Monet aikuiset aloittavat harrastuksen lastensa kanssa tai muistoissa oma partiokokemus lapsuudesta, mutta yhä kasvavassa määrin mukaan löytää myös luontokokemuksia ja merkityksellistä vapaa-aikaa hakevia uusia harrastajia.

Partio on monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille. Se tarjoaa kaikenikäisille hauskaa tekemistä, sopivasti haasteita ja mahdollisuuden oppia uutta. Partiotoiminta järjestetään syksyllä koronapandemiatilanne huomioiden ja suurimmaksi osaksi ulkotiloissa.

Kiinnostuitko?