Partiolaiset ovat laajasti mukana kehittämässä partion digipalveluita

Partiossa kerätään parhaillaan tietoa ja kokemuksia partion digipalveluista Paju-hankeeseen. Tavoitteena on selvittää lippukuntien ja muiden partiotoimijoiden tarpeita digipalveluiden käyttäjinä kehittämistyön tueksi. Syksyn aikana on kohdattu partion toimijoita eri tapahtumissa ja työpajoissa. Osallistumismahdollisuuksia järjestetään lisää pitkin talvea.

Paju-hankkeen tekijät ovat kiertäneet syksyn aikana eri puolilla Suomea partiotapahtumissa. Samojien Explo-tapahtuman messuilla kysyimme, mitä samoajaikäiset haluaisivat partion järjestelmistä löytyvän. Partiopiirien ja FiSSc:n syyskokouksissa sekä Pohjanmaan Tuulevilla olemme vierailleet pitämässä työpajoja ja infoja Pajun osallistumismahdollisuuksista. Lisäksi loka-marraskuussa olemme toteuttaneet kaikille avoimia teams -työpajoja. Viimeisiin ehdit vielä mukaan! Lisätietoa työpajoista löydät osoitteesta www.partio.fi/osallistu-pajuun.

Millaisia toiveita sinulla on?

Minkälaisia digipalveluita lippukunta tarvitsee toimintansa tueksi? Mikä helpottaa juuri sinun partiopestisi hoitamista? Partiokentän kuuleminen jatkuu edelleen. Alkuvuodesta toteutamme digitaalisen kyselyn, johon voivat kaikki kiinnostuneet vastata. Lisäksi teemme eri kohderyhmille kohdennettua tiedonkeruuta esimerkiksi haastattelujen avulla. Saisiko sinua haastatella tai lähestyä kyselyn kanssa oman partiopestisi näkökulmasta?

Etsimme myös muutamaa lippukuntaa, jotka haluaisivat kutsua Pajun työpajan luokseen. Työpajassa on mahdollisuus ideoida tutun partioporukan kanssa ja oman lippukunnan toiminnasta käsin partion tulevaisuuden digipalveluja. Haluaisitteko te osallistua ja vaikuttaa?

Ilmoita kiinnostuksestasi yksilö- tai lippukuntahaastatteluun vastaamalla tähän kyselyyn.

Kolme iloista nuorta heittelee syksyn lehtiä ilmaan kaupungissa puistossa.
Samoajaikäisten kokemuksia partion digipalveluista kerättiin lokakuussa Explo-tapahtumassa Hämeenlinnassa.


Fakta

Vuosina 2022 –2025 toteutettavan Paju-hankkeen aikana päivitetään partion digitaalisten järjestelmien toimintamalleja ja prosesseja, kehitetään Suomen Partiolaisten IT-järjestelmien tietoarkkitehtuuria ja lopuksi uudistetaan partion jäsenrekisteri. Kehittämällä tieto- ja sovellusarkkitehtuuria varmistetaan, että nykyiset ja tulevat järjestelmät toimivat sujuvasti yhteen sekä palvelevat kokonaisuutta. Varsinainen jäsenrekisterin uudistus toteutuu vuonna 2025. Paju-hankkeen tavoitteena on, että tulevaisuudessa digipalvelut helpottavat partion harrastamista ja partiotoiminnan järjestämistä niin lippukunnissa, piireissä kuin keskusjärjestössä.