Partiolaiset veivät joulutervehdyksen Mäntyniemeen

Suomen Partiolaiset veivät maanantaina partiolaisten perinteisen adventtikalenterin Mäntyniemeen tasavallan presidentin puolisolle Jenni Haukiolle. Jouluista tervehdystä olivat luovuttamassa Juulia Makkonen Järvenpään Kiehiset -lippukunnasta ja Kerttu Kirjalainen Ekin Partiosta Mikkelistä.

 Kaksi partiolaista päällääm partiopaidat ja partiohuivit. Keskellä seisoo tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio pidellen vuoden 2021 partiolaisten adventtikalenteria.
Partiolaisten adventtikalenteri luovutettiin tasavallan presidentin puolisolle Jenni Haukiolle.

Rouva Haukio ilahtui adventtikalenterista ja sen hauskasta kuvituksesta, joka sisältää tänä vuonna paljon eläinhahmoja, etenkin koiria. Presidenttiparilla on molemmilla partiotaustaa ja heille partiolaisten adventtikalenteri onkin joulun ainoa oikea kalenteri. Adventtikalenteriperinne on myös siirtymässä luontevasti seuraavalle sukupolvelle.

– Lämmin kiitos siis tästä hienosta kalenterista, rouva Haukio kiitti.

Partio sopii monen ikäisille

Rouva Haukiota kiinnosti kuulla Juulian ja Kertun omista kokemuksista partiossa. Hän myös kertoi muistavansa elävästi oman ensimmäisen yöretkensä partiossa.

Kerttu kertoi aloittaneensa partion sudenpentuikäisenä sukunsa useiden muiden partiolaisten tapaan. Juulia puolestaan aloitti partiossa 11-vuotiaana.

– Halusin aloittaa partion jo nuorempana, mutta äitini epäili, etten ehkä pärjäisi koska olin pienenä ollut niin säikky. Kun kaverinikin aloitti partion, niin myös minä sain luvan. Partio on kyllä ihan parasta, enkä ole kertaakaan miettinyt, että lopettaisin, Juulia kertoo.

Kerttu johtaa tällä hetkellä 12–15-vuotiaiden tarpojaryhmää ja vastaa myös lippukuntansa someviestinnästä Instagramissa. Juulia puolestaan johtaa 10-vuotiaiden seikkailijaryhmää ja toimii lippukuntansa hallituksessa. Molemmat nuoret toimivat myös partiopiiriensä viestintätehtävissä. Koronatilanteesta huolimattakin partioharrastusta on pystytty jatkamaan molempien lippukunnissa ja luovia ratkaisuja kuten etäleirejä on päästy kokeilemaan käytännössä.

– Lippukuntamme järjesti esimerkiksi etäleirin, jossa jokainen osallistuja sai rakentaa oman majan kotiinsa, Kerttu kertoi.

Partiota voi jatkaa läpi elämän

Rouva Haukio tiedusteli nuorten tulevaisuuden suunnitelmia partion ja muun elämän osalta.

Sattumalta sekä Kerttu että Juulia haaveilevat opettajan tehtävistä ja mahdollisesti metsätieteistä.

–  Partiossa olen huomannut tulevani hyvin toimeen lasten kanssa. Uskon, että sopiva yhdistelmä auktoriteettia ja taitoa olla läsnä sopisi opettajan rooliinkin, Juulia pohti.

Molemmat nuorista uskovat partion pysyvän mukana omassa elämässään, vaikka opintojen vuoksi elämä saattaakin viedä heidät uusille paikkakunnille. Toiseen lippukuntaan tai partiopiirin vapaaehtoispesteihin voi onneksi liittyä myös toisessa kaupungissa.

Julia on myös huomannut, että viime aikoina yhä useampi juuri täysi-ikäistyvä nuori on aloittanut partion ilman aiempaa kokemusta harrastuksesta.

–  Minäkin sain hiljattain houkuteltua 17-vuotiaan kaverini uutena mukaan vetämään partioryhmää yhdessä kokeneemman partiolaisen kanssa, Kerttu iloitsee.

Rouva Haukio totesi, että partio on upea harrastus luonnosta kiinnostuneille lapsille ja piti hyvänä sitä, että monipuolista harrastusta voi jatkaa läpi elämän.

– Hienoa on myös se, että esteettömyys ja saavutettavuus on huomioitu partiossa.