Partiolaisten adventtikalenterin kuvittaa Christel Rönns

Vuoden 2019 adventtikalenterin kuvittaa graafinen suunnittelija ja kuvittaja Christel Rönns. Tänä vuonna kalenterikuvassa valmistellaan metsän joulua iloisen joukon toimesta.

Lintu vuoden 2019 adventtikalenterista. Kuvitus: Christel Rönns
Kuvitus: Christel Rönns

Tunnettu ja arvostettu kuvittaja on kuvittanut noin 60 lasten kuvakirjaa, muita kirjoja sekä tehnyt kuvituksia sanoma- ja aikakauslehtiin ja erilaisiin esitteisiin ja muihin julkaisuihin. Christelin kädenjälki on monelle tuttu esimerkiksi Risto Räppääjä- ja Kissa Killi -kirjoista.

Tänä vuonna adventtikalenterin mukana saa tarroja

Adventtikalenteri tuo edelleen tuttuun ja perinteikkääseen tapaan kotiin joulutunnelmaa. Toisin kuin aiempina vuosina, pakettikorttien sijaan kalenterin kääreeseen sujautetaan mukaan kauniita pakettitarroja kalenterin käyttäjää ja lahjansaajia ilahduttamaan.

Kalenterin materiaali on muutettu FSC-sertifioiduksi kartongiksi. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä. Adventtikalenterin voi kierrättää kartonkikeräykseen, muovikääreen muovinkeräykseen ja tarra-arkin paperinkeräykseen. Kalenterilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: se valmistetaan Suomessa, Hämeenlinnassa.

Joulutunnelmaa jo 72 vuoden ajan

Adventtikalenterin idea saapui Suomeen Ruotsista 72 vuotta sitten partiotyttöjärjestön johtaja Tessi Fazerin mukana. Kalenteria koristi tuolloin Ulla von Wendtin piparkakkutalokuvitus.

Perinteiset kuva-aiheet toistuvat vuosittain partiolaisten adventtikalenterissa: itsenäisyyspäivän Suomen lippu, Lucia-neito, Jeesus-lapsi jouluaattona sekä adventtisunnuntaiden kynttilät siivittävät joulunodotusta tänäkin vuonna. Vuosien saatossa adventtikalenteri on saanut kuvittajikseen nimekkäitä taiteilijoita, kuten Ulla Vaajakallion, Camilla Mickwitzin ja Virpi Pekkalan.

Koko kalenterikuva julkaistaan kesän jälkeen – pysy kuulolla!