Partiolaisten adventtikalenterit ilahduttavat taas

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja, adventtikalenterimyynti on jälleen käynnissä. Partiolaiset myyvät kalentereita 5.12. asti ympäri Suomen ja verkkokaupan kautta. Jokainen ostettu kalenteri tukee paikallista partiotoimintaa ja on osa partiokasvatusta.

Perinteisesti suurin osa adventtikalentereista on myyty ovelta ovelle kulkien,  joulumarkkinoilla, kauppakeskuksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tänä vuonna niiden lisäksi on oletettavissa myös kekseliäitä uusia myyntitapoja, joita partiolaiset ympäri Suomen kehittelivät poikkeustilanteesta johtuen myös viime vuonna. Yhä useammat lippukunnat ovat ottaneet käyttöön myös mahdollisuuden maksaa kortilla tai mobiilimaksuna perinteisten käteismaksujen rinnalle.

Etäelämä näkyy myös kalenterimyynnissä

Verkkokauppa toimii kasvokkaisen myynnin tukena ja mahdollistaa esimerkiksi kalenterin lahjatilauksen ja oman tervehdyksen lähettämisen kalenterin mukana ystävälle. Verkkokaupasta kalentereita voi tilata kotiinkuljetuksella myös ulkomaille. Monille ostajista mahdollisuus tukea oman alueen partiolaisia on tärkeää myös verkkokaupassa. Lippukuntien jäsenet voivat jakaa oman lippukuntansa myyntilinkkiä, joka helpottaa etäostamista.

Adventtikalenteri johdattelee jouluun

Valokuva: kaksi lasta, yksi aikuinen ja vaalea koira jouluisessa olohuoneessa

Partiolaisten adventtikalenterin ensimmäisen luukun saa tänä vuonna avata jo 28.11. eli ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Partiolaisten kalenterille on tyypillistä, että luukkukuvissa pysyvät mukana tutut, perinteikkäät elementit, kuten adventtikynttilät ja itsenäisyyspäivän Suomen lippu, jotka rakentavat joulun odotusta suomalaisten mielissä.

Tämän vuoden adventtikalenterin kuvitus on Christel Rönnsin käsialaa ja hurmaa yhteisöllisellä joulutunnelmallaan. Mukana on myös kuunneltava ja luettava joulutarina, jonka on kirjoittanut Anna Tommola.
Joulutarinaan julkaistaan uusi jatko-osa aina adventtisunnuntaisin.

Adventtikalenterituotoilla retkiä ja varustehankintoja

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja paikallisesti esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria asiakkaille ja ideoivat uusia markkinointikeinoja.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947, josta lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen. Kalenterille myönnetty Avainlippu-merkki kertoo kalenterin suomalaisuudesta.

Osta omasi verkosta tai tarkista myyntipaikkalistalta lähimmät ostosmahdollisuudet: www.adventtikalenteri.fi