Partiolaisten SM-kilpailut Imatralla lokakuun alussa – kisavieraita odotettavissa yli 700

Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut järjestetään 5.-6.10.2019 Imatralla, Etelä-Karjalassa. Kilpailujen järjestämisestä vastaa tänä vuonna Etelä-Karjalan Partiolaiset.

Syys-SM-kilpailuihin on ilmoittautunut mukaan 106 joukkuetta. Kilpailijat, vieraat ja kisoja järjestävät vapaaehtoiset mukaan lukien tapahtuma kerää Imatralle yli 700 osallistujaa. Kilpailut ovat yhdet suurimmista partiotaitokilpailuista Suomessa vuosikymmeniin.

Itäpiste on kaksipäiväinen kilpailu, jossa kilpaillaan viidessä eri sarjassa. Kilpailijat kulkevat viikonlopun aikana keskimäärin 20 kilometrin mittaisen reitin, jonka varrella on parikymmentä erilaista tehtävärastia. ”Tehtävärastit on jaettu kuuteen eri kategoriaan, joita ovat mm. retkeilytaidot, yhteiskunta ja erilaiset ihmiset, kädentaidot sekä ympäristö. Lauantain ja sunnuntain välisen yön kilpailijat yöpyvät majoitteissaan yörastilla”, kuvailee tapahtumajohtaja Lotta Pellinen tapahtumaa. Itse reitti ja tehtävien tarkemmat sisällöt ovat luonnollisesti salaisuus kilpailuviikonloppuun asti.

”Partiolaiset ymmärtävät, mitä tarkoittaa elää ja hengittää luonnosta. On erityisen mieluisaa saada teidät kylään tänne Imatralle, Saimaan ja Vuoksen maisemiin”, kommentoi Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka toivottaessaan SM-kilpailut tervetulleeksi kaupunkiin. Imatran kaupunki toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Partiolaiset ymmärtävät, mitä tarkoittaa elää ja hengittää luonnosta.

Lisäksi Etelä-Karjalan asukkaille tarjoutuu lauantaina 5.10. ainutlaatuinen mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailuja lähietäisyydeltä ja tutustumaan partiotoimintaan: Linnalan koululla Mansikkalassa on avoinna yleisörasti klo 14-17.

Toivotamme tapahtumasta kiinnostuneet median edustajat tervetulleeksi vierailemaan kilpailuissa. Akkreditointi tapahtuu kilpailukeskuksella (Ukonniemi-Stadion, Ottelukatu 11, Imatra). Yhteydenotot ja lisätietoja Itäpisteen viestintä- ja yhteistyöpäälliköltä Janne Heiskaselta (janne.heiskanen@partio.fi tai 050 369 0501).

median ilmoittautuminen ja lisätiedot

Valokuvia partiotoiminnasta median käyttöön.

Tähtilogo