Partiolaisten SM-kilpailut käynnistyvät Imatralla 700 osallistujan voimin

Kuva Itäpiste kisojen logoPartiotaitojen suomenmestaruuskilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna Imatralla, Etelä-Karjalassa. Kilpailijat ja niitä järjestävät vapaaehtoiset mukaan lukien Itäpiste-tapahtuma kerää Imatralle yli 700 osallistujaa.  Vieraita saapuu kaupunkiin Lapista Turkuun asti ulottuvalla akselilla. Mukaan on ilmoittautunut 106 joukkuetta.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa kilpaillaan viidessä eri sarjassa. Kilpailijat kulkevat viikonlopun aikana noin 20 kilometrin mittaisen reitin, joka kulkee pitkin Imatran metsiä, rantoja ja taajamaa. Reitin varrella on parikymmentä tehtävärastia, joilla testataan esimerkiksi retkeily- ja kädentaitoja sekä ympäristö- ja yhteiskuntateemaa liittyvää osaamista.

Yli 300 hengen vapaaehtoisjoukko on tehnyt ensimmäiset valmistelut jo yli kaksi vuotta sitten. Kilpailut ovat partiolaisten tekemisen taidonnäyte, sillä täysin vapaaehtoisvoimin huolehditaan mm. sadoista tehtäväpisteistä, toimistosta, ruokailuista ja viestinnästä. Kilpailujen järjestelyt koeponnistettiin toukokuussa ns. testikisoilla.

Mestaruutta tavoitteleva espoolaisjoukkue valmistautunut hyvin

Lauri Hollo, 19, saapuu joukkueensa kanssa kisaamaan Imatralle Espoosta. Hollon Sateenkaarikanit-nimisen joukkueen kolme jäsentä tulevat espoolaisista Kaskenpolttajat, Viherlaakson Peurat ja Olarinmäen Samoojat -lippukunnista eli partion paikallisyhdistyksistä. Joukkue on saavuttanut SM-kullan vuonna 2016 ja ollut hopeasijalla vuonna 2018. Sateenkaarikanit odottavat Itäpisteeltä upeita tehtäviä ja monipuolista eteläkarjalaista maastoa.

”Olemme valmistautuneet kilpailuun hyvissä ajoin esimerkiksi yhteisillä juoksulenkeillä ja varusteiden kilpailukuntoon laittamisella. Tavoitteena on avoimen vaeltajasarjan voittaminen ja onnistunut suoritus”, Hollo kertoo. He aikoivat saapua Imatralle jo perjantaina aamupäivästä ja käydä hiomassa suunnistustaitojaan paikallisessa maastossa etukäteen.

Partiolaisia voi kohdata ympäri Imatran seutua viikonlopun aikana. Joukkueet liikkuvat myös taajama-alueilla ja pyydämme etenkin autoilijoita noudattamaan varovaisuutta pimeän aikaan Lappeenrannan Korvenkylän ja Imatran Ukonniemen alueilla.

Etelä-Karjalan asukkaille tarjoutuu lauantaina mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailuja lähietäisyydeltä ja tutustumaan partiotoimintaan: Linnalan koulun vieressä Imatran Mansikkalassa on avoinna yleisörasti klo 14-17.