Rosa Kaimio viestinnän harjoittelijaksi

Rosa Kaimio (20) on valittu Suomen Partiolaisten viestintäharjoittelijaksi. Kaimiolla on taustaa lukionsa lehden toimituksessa, yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja isostoiminnassa. Hän myös opiskelee politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistossa ja on opiskeluidensa ohessa mukana viestinnän opiskelijoiden lehden toimituksessa.

Viestinnän harjoittelijan tehtäviin kuuluu muun muassa osallistuminen Suomen Partiolaisten ja Splay One Suomen yhdessä tekemän YouTube-sarja Koitoksen tuotantoon, sisällöntuotanto partion mediakanaviin sekä toiminta partion yhteiskuntasuhteiden parissa.

Kuvassa Rosa Kaimio
Rosa Kaimio opiskelee politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistossa. Kuva: Suvi Ojala

−On ollut todella siistiä aloittaa työt partiossa! Pääsin saman tien mukaan Koitoksen kuvauksiin ja projektin tekeminen on ollut huippuhauskaa. Sarjaa tehtäessä olen päässyt esimerkiksi haastattelemaan kisan tuomareita ja ohjeistamaan jaksoissa mukana olevia partiolaisia. Jokainen kuvauspäivä on ollut tuonut mukanaan jotain uutta, ja olen samalla päässyt myös matkustamaan kuvauspaikkoihin ympäri pääkaupunkiseutua, Kaimio kertoo.

−Koitoksen lisäksi tahdon partiossa tehdä mahdollisimman monipuolista viestintää useilla eri kanavilla partion laajan ja monimuotoisen yleisön tavoittamiseksi. Yhteiskuntasuhteiden saralla tavoitteenani on olla tekemässä erityisesti nuorten vaikuttamista ja osallistumista tukevaa toimintaa esimerkiksi europarlamenttivaalien merkeissä, sillä yhteiskunnallinen osallistuminen on lähellä sydäntäni.