Suomalaiset partiolaiset palasivat kotiin – ”Tämä jamboree ei unohdu”

Viimeiset suomalaiset partiolaiset ovat palanneet turvallisesti kotimaahan Etelä-Korean maailmanjamboreelta. Jamboreelle osallistui lähes 900 suomalaista eri puolilta Suomea. Maailmanjamboree järjestettiin monella tapaa hyvin poikkeavissa oloissa, mutta tärkein toteutui silti: nuoret pääsivät tapaamaan muiden maiden samanikäisiä partiolaisia ja solmimaan uusia ystävyyksiä sekä tutustumaan korealaiseen kulttuuriin.

”Olihan tämä kyllä erikoinen elämys. Alusta loppuun toimimme leirillä poikkeusolosuhteissa. Tämä jamboree ei varmasti unohdu”, joukkueenjohtaja Saara Pajunpää tiivistää paluuhetken tunnelmansa.

Päättäjäisten tunnelmissa. Vasemmalla joukkueenjohtaja Saara Pajunpää.

Koko jamboreeta leimasivat täysin odottamattomat olosuhteet. Juuri leirin alla järjestelyjä vaikeuttivat pitkään jatkuneet monsuunisateet. Leirin alkaessa sää vaihtui hurjiin helteisiin ja leirin fasiliteeteissa oli isoja haasteita. Lopulta leiri SaeManGeumissa jouduttiin keskeyttämään lähestyvän taifuunin takia ja partiolaiset evakuoitiin Soulin suurkaupunkialueelle.

”Näimme omin silmin, millaisia mullistuksia ilmastonmuutos voi säätiloissa aiheuttaa. Vaikka leiri alkuperäisellä alueella jäi suunniteltua lyhyemmäksi, olivat leiriläiset pääasiassa tyytyväisiä leiriohjelmaan ja iloitsivat kohtaamisista muiden maiden partiolaisten kanssa. Toki joukossa on varmasti monenlaisia kokemuksia, mutta valtaosa nuorista viihtyi ja koki tämän enemmänkin seikkailuksi”, Pajunpää kertoo ja kiittelee partiolaisten sopeutumiskykyä.

Kuvassa suomalaisia partiolaisia kävelemässä kaupungilla.

Partioarki alkaa

Suomessa palataan nyt partioarkeen ja harrastusryhmät aloittavat elo-syyskuulla toimintansa. Partiotoimintaa järjestävät noin 700 lippukuntaa Hangosta Utsjoelle. Mukaan toimintaan pääsee ottamalla yhteyttä paikalliseen partiolippukuntaan tai tutustumalla vaihtoehtoihin verkkosivuilla. Siirry lippukuntahakuun.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.8. aikuiset partiolaiset kokoontuvat maineikkaille Johtajatulille Hämeenlinnan Evolle kouluttautumaan, inspiroitumaan ja tapaamaan toisiaan elämyksellisessä metsäseminaarissa.