Maailman jamboree alkaa Etelä-Koreassa

900 suomalaista partiolaista on matkustanut Etelä-Korean SaeManGeumiin, jossa kaikkiaan 43 000 partiolaista kokoontuu parhaillaan maailman jamboreelle. Neljän vuoden välein järjestettävä jamboree on maailman suurin kansainvälinen partioleiri, johon osallistuu partiolaisia tällä kertaa noin 170 maasta.

Maailman Jamboree 2023 Suomen joukkueen logo.

”Jamboree tulee olemaan meille kaikille elämys. Etelä-Korea, kuuma sää ja uudet kulttuurit yhdessä ovat yhdistelmä, joka ei varmasti jätä meistä ketään kylmäksi. Osalle meistä se on ensimmäinen näin iso partioleiri, toiset ovat kiertäneet isoja kansainvälisiä leirejä nuoresta lähtien. Meillä on mukana myös uusia partiolaisia, jotka ovat tämän projektin kautta halunneet mukaan partioon”, joukkueenjohtaja Saara ”Jussa” Pajunpää kertoi hieman ennen matkalle lähtöä.

Suomesta viedään salmiakkia ja sauna

Jamboreen tärkeintä antia on muiden maiden partiolaisiin ja uusiin kulttuureihin tutustuminen. Myös suomalaiset ovat valmistautuneet esittelemään meidän kulttuuriamme muille kansalaisuuksille.

”Leirilippukunnat aikovat mm. maistattaa salmiakkia, pelata mölkkyä ja tanssia letkajenkkaa muiden osallistujien kanssa. Suomella on oma näyttely, jossa esittelemme Suomen puhdasta luontoa kuvin ja pelein. Tarjoamme muille osallistujille suomalaisen saunakokemuksen. Olemme lähettäneet etukäteen leirille 2 puista saunaa ja telttasaunat. Etelä-Koreassa lahjat ovat tärkeässä roolissa. Meillä on mukana yhteistyökumppaneiden kautta pieniä suomalaisia tuotteita, kuten hammastahnaa, muumitikkareita, mukeja ja ekologisia pesuaineita”, Pajunpää kertoo.

Luvassa unohtumattomia seikkailuja

Suurin osa jamboreelle lähtijöistä osallistui myös ennen leiriä toteuttavalle oheismatkalle. Oheismatkalaiset pääsivät tutustumaan Soulin kaupunkiin, Korean historiaan sekä ainutlaatuiseen luontoon. Itse jamboreen leirialue sijaitsee Korean niemimaan länsipuolella, Byeonsanbandon kansallispuiston ja Keltaisenmeren väliin. Leirillä on runsaasti erilaista ohjelmaa. Osallistujilla on myös mahdollisuus päästä seikkailemaan lähialueille sekä tutustumaan paikalliseen kulttuuriin.

Suomalaisten leiritunnelmia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa @JamboreejoukkueSuomi.

Suomalaisia partiolaisia jamboreen suurtapahtuman yleisössä
Suomalaisia partiolaisia edellisen maailman jamboreen yhteisohjelman katsomossa USA:ssa.

Etelä-Korean maailman jamboree

  • maailman jamboree: 1.–12.8.2023 SaeManGeum, Jeollabuk-do, Korean tasavalta.
  • Jamboreen teema: ”Draw your Dream!”
  • Suomesta jamboreelle osallistuu reilut 600 leiriläistä, eli 14–17-vuotiasta nuorta.
  • Leiriläisten mukana jamboreelle lähtee noin 300 aikuista johtajiksi ja toteuttamaan leirin ohjelmaa.