Seuraavan maailmanjamboreen joukkueenjohtajat on valittu

Etelä-Koreassa järjestettävän maailmanjamboreen Suomen joukkueenjohtajiksi on valittu Saara “Jussa” Pajunpää Pohjolan Pirteistä Oulusta ja Arvi Snäll Helsingfors Scoutkår Spanarnasta. Leiri järjestetään kesällä 2023 Saemangeumissa Jeollabuk-Don provinssissa Etelä-Koreassa.

Maailmanjamboree on partiolaisten neljän vuoden välein järjestämä leiri, jolle osallistuu partiolaisia ympäri maailman. Tapahtuma kokoaa yhteen jopa 50 000 partiolaista.

Maailmanjamboree on eri partiomaiden yhteinen ponnistus. Kolmivuotinen projekti tarjoaa joukkueenjohtajille mahdollisuuden johtaa merkittävää projektia kansainvälisessä ympäristössä.

“Maailmanjamboree tarjoaa osallistujille monia ainutlaatuisia kokemuksia. Matkan aikana jokainen pääsee kokemaan partion kansainvälisyyden ja oppimaan erilaista kulttuureista. Joukkueenjohtajilla on merkittävä rooli siinä, miten Suomen Partiolaisten osallistujat kokevat leirin ja miten kasvatustavoitteemme toteutuvat osana näin suurta kansainvälistä partiotapahtumaa,” kertoo Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja Inari “Tiitu” Timonen-Nissi.

“Sain itse seurata läheltä, kuinka mahtavan kokemuksen nuoret ja joukkueen aikuiset saivat edellisellä jamboreella ja haluan olla tarjoamassa sitä mahdollisuutta seuraaville. Ajattelin myös, että tämä on sellainen kerran elämässä -haaste, johon kannattaa tarttua, kun sellainen mahdollisuus on tarjolla,” Jussa kertoo.

“Maailmanjamboree on yksi partiotoiminnan kansainvälisistä kohokohdista ja on ilo olla mukana mahdollistamassa tätä kokemusta suomalaisille partiolaisille,” kertoo Arvi.

Arvi ja Jussa haluavatkin toivottaa kaikki tervetulleeksi matkalle kohti Koreaa, perinteisen, kestävän ja digitalisoidun partion risteyskohtaan!

Onnea suureen pestiin Saara ja Arvi!

Kuvassa Saara “Jussa” Pajunpää. Kuva: Oskari Pajunpää

Faktoja jamboreesta

  • Teemana on “Draw your dream”
  • Osallistujia odotetaan noin 50 000, 169 eri maasta
  • Osallistujaikäiset: 14-17-vuotiaat
  • Aikuiset: Ovat joko CMT:tä eli laajennettua oman maan johtoryhmää tai ISTejä eli palveluleiriläisiä
  • Järjestetään 1-12.8.2023, Saemangeumissa
  • SP:n tavoitteena on tuhatpäinen joukkue