Suomen joukkue matkalla Etelä-Koreaan!

Tänä kesänä kaikkiaan lähes tuhat suomalaista partiolaista lähtee pitkään odotetulle matkalle kohti Etelä-Korean SaeManGeumia. Elokuussa järjestettävä maailman jamboree on maailman suurin kansainvälinen partiotapahtuma.

Maailman Jamboree 2023 Suomen joukkueen logo.

Partiolaisilla on edessään mahtava seikkailu yhdessä satojen uusien matkatovereiden kanssa. Leirille osallistuu 43 000 partiolaisia noin 170 maasta. Perillä leiriläiset muodostavat hetkeksi yhden uuden kaupungin SaeManGeumiin. 

Valmistautuminen jamboreelle on kestänyt melkein kaksi vuotta. Ennen matkaa jamboreelaiset ovat tutustuneet muihin matkatovereihinsa yhteisissä tapaamisissa, keränneet varoja matkakustannusten kattamiseksi sekä valmistautuneet elämään 8,8 neliökilometrin kokoisessa väliaikaisessa kaupungissa. Osallistujat ovat myös yhdessä miettineet, mitä suomalaisesta kulttuurista olisi kiva esitellä muille kansalaisuuksille – perinteitä kunnioittaen Suomen joukkue on jo lähettänyt Etelä-Koreaan saunan.

Många scouter som skrattar på läger
Suomen joukkueen jäseniä edellisellä vuonna 2019 järjestetyllä maailman jamboreella USA:ssa.

Ohjelmaa tutkijoille ja unelmoijille  

Suurin osa jamboreelle lähtijöistä osallistuu myös ennen leiriä toteuttavaan oheismatkaan. Oheismatkalaiset pääsevät tutustumaan Soulin kaupunkiin, Korean historiaan sekä ainutlaatuiseen luontoon. Jamboreen leirialue rakentuu Korean niemimaan länsipuolelle, Byeonsanbandon kansallispuiston ja Keltaisenmeren väliin. Osallistujat pääsevät tutustumaan korealaiseen kulttuuriin esimerkiksi ruoan ja K-popin kautta. Leirin teemoissa näkyvät partioaiheiden lisäksi etenkin kestävä kehitys sekä tiede ja teknologia. Tarkka leiriohjelma on vielä salaisuus, mutta Korean partiolaisilla on tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuosi, joten Jamboreen ohjelmassa lienee luvassa syntymäpäiväyllätyksiä. 

Leirin ohjelmateemoissa näkyvät myös kestävä kehitys sekä tiede ja teknologia. Leirillä tulee olemaan oma virallinen applikaatio, jonka kautta leiriläiset osallistuvat mm. tieteen ja teknologian aktiviteetteihin. Lisäksi leiriläiset pääsevät ohjelmassa tutustumaan robotiikkaan ja virtuaalitodellisuuteen sekä jakamaan niiden avulla kokemuksiaan omille perheilleen ja muille partiolaisille. 

Suomen joukkueen johtaja Saara ”Jussa” Pajunpää odottaa jo innolla leirin alkua:

”Katsoin tänään kalenteria ja ihan hämmästyin, kuinka pian voikin alkaa pakkaamaan leirivarusteita. Mutta sitä ennen on vielä paljon tekemistä joukkueen saattamisessa matkaan: järjestelyjen lomassa pitää kävellä kengät sisään, päättää makuualusta ja pohtia paljonko aurinkorasvaa kuluu reissun aikana.”

Jamboreen faktat

  • 25. maailmanjamboree: 1.–12.8.2023 SaeManGeum, Jeollabuk-do, Korean tasavalta
  • Jamboreen teema: ”Draw your Dream!”  
  • Suomesta jamboreelle osallistuu 626 leiriläistä, eli 14–17-vuotiasta nuorta.  
  • Leiriläisten mukana jamboreelle lähtee 269 aikuista johtajiksi ja toteuttamaan leirin ohjelmaa.  
Kymmeniä telttoja isolla niityllä siisteissä riveissä.
Jamboreen leirialueet ovat valtavia. Kuvassa pala telttakylää USA:n jamboreella.