Suomen Partiolaiset kunnioitti merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistoa

Suomen merenkulkujärjestöt järjestivät pyhäinpäivänä kunniakäynnin merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkillä Helsingissä. Vuosittain järjestettävässä tilaisuudessa on kiertävä seppeleenlaskuvuoro ja tänä vuonna seppeleen laski Suomen Partiolaiset.

Suomen Partiolaiset on yksi Suomen merkittävimmistä merenkulkujärjestöistä jo suuren ja nuoren harrastajakuntansa ja noteeratun sekä ansioituneen merenkulun koulutuksensa myötä. Moni merenkulun toimija onkin saanut kipinänsä merenkäyntiin meripartion innoittamana ja loistavasta harrastuksestamme on tullut ammatti. Meripartiotoimintaa on ollut Suomessa jo 110 vuoden ajan.

Suomen merenkulkujärjestöt järjestävät kunniakäynnin vuosittain pyhäinpäivänä merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkillä Helsingissä. Muistomerkki sijaitsee Eiran rannassa Ursinin kalliolla. Suomen Partiolaisten lisäksi järjestäjätahoina ovat Suomen Konepäällystöliitto ry, Suomen Tietoliikennetekniset ry, Helsingin Laivanpäällikköyhdistys ry, Satamaoperaattorit ry, Merimiespalvelutoimisto, Meriliitto ry, Luotsiliitto ry, Merivoimat, Suomen Laivanpäällystöliitto ry, Meriliikenneohjaajat ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry, Suomen Meripelastusseura ry, Suomen Varustamot ry, Rajavartiolaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Suomen Merimieskirkko ry.

Perinteisesti Suomen Merimieskirkko organisoi tapahtuman ja kunniakäynnin seppeleenlaskuvuoro on kiertävä. Tänä vuonna Suomen Partiolaiset laski seppeleen ja järjesti kunniavartion. Kunniakäynnin ohjelmassa oli lisäksi Mikaelin laulajien lauluesityksiä, sosiaalineuvos, rovasti Antti Lemmetyisen puhe sekä hiljainen hetki vainajien muiston kunnioittamiseksi. Kunniakäynnin aikana Suomen Meripelastusseuran alukset ja Suomenlahden merivartiosto suorittivat ohimarssin tehden lipputervehdyksen.

Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkki (alunperin Merenkulun muistomerkki) valmistui Merisatamanrantaan vuonna 1968. Tänä vuonna tulee siten kuluneeksi 53 vuotta muistomerkin pystyttämisestä ja ensimmäisestä kunniakäyntitilaisuudesta.