Suurleiri Kajo kokoaa 13 000 partiolaista jälleen yhteen

Mitä partio oikeastaan on? Tänä kesänä partio on unohtumattomia kesäiltoja, maailmanpyörä keskellä metsää ja 13 000 uutta kaveria. Kaikki tämä ja paljon muuta koetaan heinäkuussa Suomen Partiolaisten kahdeksannella suurleirillä, Kajolla. Vain kerran kuudessa vuodessa järjestettävien suomalaisten suurleirien maine on kiirinyt maailmalle asti – leirin on tulossa kokemaan osallistujia yli 20 maasta!

Kajo kasataan tuhansien vapaaehtoisten voimin

Kuvassa Janne Costiander ja Kerttu Nikkari
Kajo 2022 johtajat Janne Costiander ja Kerttu Nikkari.

Kolmen vuoden mittainen vapaaehtoistyön ponnistus huipentuu tuhansien telttojen täyttäessä Hämeenlinnan Evon metsät 15.–23.7. Leiriä tekee jo tällä hetkellä vapaaehtoisena yli 1200 moniosaajaa. Syksyllä 2019 ruoriin tarttuivat leirinjohtajat Janne Costiander ja Maria “Kerttu” Nikkari.

Työssään Costiander toimii ohjelmistoalalla ja Nikkari työskentelee nuorisoalan osaamisen kehittämisen parissa. Mutta mikä saa ihmisen käyttämään elämästään leijonanosan vapaaehtoisprojektin ja yli tuhannen henkilön tekijäporukan vetämiseen?

– Projektit ovat lähellä sydäntäni. Ja onhan tämä suurleirin johtaminen siisteintä, mitä partiossa saattaa tehdä. Olen onnellinen ja ylpeä, että saan tehdä isoa vapaaehtoispestiä järjestössä, Nikkari kertoo tunnelmistaan.

– On mahtavaa päästä vaikuttamaan siihen, mitä ja miten tehdään. Myös organisaation rakentaminen on ollut suorastaan koukuttavaa. Nykyinen maailmantilanne on tuonut leirin tekemiseen omat haasteensa, mutta niistä on selvitty. Se tekee leirikokemuksesta entistäkin arvokkaamman, Costiander mainitsee.

Leiriviikko täynnä uusia ystäviä ja huikeita elämyksiä

Hämeenlinnan metsiin rakentuu pieni kaupunki kaikkine palveluineen. Leiriltä löytyy mobiilikahvila, Kajon parhaat sängyt tarjoava leirihotelli, alkoholiton baari ja leirin ikioma uutisstudio. Leiripäivät vietetään huikeissa ohjelmalaaksoissa, joissa pääsee osallistumaan esimerkiksi konfliktisimulaattoriin, pullantuoksuiseen Koko Kajo leipoo –kilpailuun sekä jännittävään järvisukellukseen. Iltaisin kokoonnutaan seuraamaan yhteisiä ohjelmia ja
tanssimaan ystävien kanssa keskiyöhön asti!

Kajo on ainutlaatuinen kokemus, joka takaa mieleenpainuvan elämyksen ihan jokaiselle osallistujalle. Leirille jokainen voi tulla omana itsenään ja lähteä kotiin monta ystävää rikkaampana, leirinjohtaja Nikkari tiivistää.

Kuvassa suuri joukko leiriläisiä yleisössä