Minkälaisissa ohjelmalaaksoissa ensi kesän finnjamboree Kajolla seikkaillaan? Onko luvassa jotakin uutta ja ennennäkemätöntä?

Finnjamboree Kajolla seikkaillaan leiripäivien aikana yhteensä kuudessa eri ohjelmalaaksoissa, joita ovat Elämälaakso,
Kanttilaakso, Mittelölaakso, Rauhalaakso, Tulevaisuuslaakso ja Tuumalaakso. Jututimme tarkemmin Mittelölaakson
ohjelmapäällikköä Essi Pankkaa. Pankan mukaan mittelölaakso tarjoaa aktiivista hikiliikuntaa ja sykettä nostattavaa jännitysnäytelmää, mutta myös aivonystyröitä kutkuttavia pohdintatehtäviä. Tärkeää on, että osallistujat pääsevät yksin ja yhdessä haastamaan itseään.

Osallistujat odottavat malttamattomina lisätietoa ohjelmalaaksojen sisällöistä. Mitä mittelölaakson sisällöistä
voi paljastaa?

”Kannattaa olla tarkkana sen kanssa, millä teema-alueella pelaa. Toisissa on tarkat säännöt, joita pitää noudattaa, kun taas toisissa on mahdollisuus olla vähän enemmän luova ja katsoa keksiikö muut yhtä nokkelia ratkaisuja. Suosittelen myös hyödyntämään vartionne jäsenten vahvuuksia, jotta saatte kaikki pisteet irti ja päihitätte pahimman
vastustaj…. ei kun siis voitatte itsenne!”, kertoo Essi nauraen.

Uudenlaiset ja ennennäkemättömät elämykset kiinnostavat aina. Tarjoaako Kajo myös jotakin täysin uutta?
”Aivan varmasti! Maailmanpyörä metsässä, Koko Kajo leipoo, Ilmastonmuutoslabyrintti ja Hippa-areena ovat ainakin sellaisia, joita ei ole varmaankaan ennen leirillä ollut. Tekemistä on ihan hurjasti, mutta laaksojen ja muiden ohjelmien pestatut tyypit auttavat kyllä löytämään omalle vartiolle parhaiten iskevät hitit”, Essi vakuuttaa.

Vastuulla Mittelölaakson livekuvaus

Kuva: Joel Forsman

Mittelölaakson tiimiin kuuluu myös Joosef Abokther, joka toimii laaksossa tositeeveekymppinä.

Miksi päätit lähteä mukaan tekemään laakson ohjelmaa?
”Halusin lähteä Kajolle haastamaan pestissä itseäni. Oli siis mahtavaa, kun minua pyydettiin pyörittämään laakson live-kuvausta. Tiedän tällaisen live-tuotannon pyörittämisestä jotakin jo ennakkoon, mutta opettelen paljon myös uutta”, Abokther kertoo innoissaan.

Mistä tositeeveekymppi käytännössä vastaa?
”Käytännössä vastaan siitä, että Mittelölaakson temmellys välittyy mielenkiintoisena ja mukaansatempaavana laaksoon sijoitetuille näytöille. Saataisiin osallistujille näin siis luotua tositeeveen tuntua. Vastuullani on myös pientuotantotiimin koordinointi”, Abokther täsmentää.

Mittelölaakso kuulostaa kilpailuhenkisen partiolaisen unelmalta. Miten laaksoon voi valmistautua ennakkoon?
”Ennen Kajolle lähtöä voi vaikka vartion kesken pitää iltaman, jossa katsotaan hieman jokaisen lempparia tosi-tv-ohjelmaa. Hyvällä tuurilla jokin Mittelölaakson rasteista on saanut inspiraatiota katsomistanne ohjelmista ja pärjäätte
rasteilla vielä entistä paremmin!”, vinkkaa Abokther.

Kajon ohjelmalaaksot

Kajolla seikkaillaan Mittelölaakson lisäksi myös viidessä muussa laaksossa:

  • Tulevaisuuslaakso haastaa partiolaisia tekemään parempaa tulevaisuutta muun muassa Tulevaisuusareenalla ja Ilmastonmuutoslabyrintissä.
  • Rauhalaaksossa luvassa on konfliktinratkaisua ja salapoliisityötä. Pystytkö selvittämään, kuka puhuu totta ja ratkaisemaan käsillä olevan kriisin rauhanomaisin keinoin?
  • Elämälaaksossa tutkitaan elämän isoja ja pieniä ihmeitä. Miten ötökät elävät? Mitä ihmiskehossa tapahtuu? Lisäksi mennään kirjaimellisesti pintaa syvemmälle.
  • Kanttilaaksossa pääset vauhdikkaaseen tunnelmaan seikkailuradoilla niin maalla, kuin vesillä. Laaksossa on myös huvipuisto, johon rakentuu leirin ikioma maailmanpyörä.
  • Tuumalaaksossa pääset testaamaan vartiosi näppäryyttä ja tarkkuutta esimerkiksi katapultilla ampumisessa. Laakso herättelee pohtimaan ja oivaltamaan!

13 000 osallistujaa!

  • Ilmoittautuminen Kajo-leirille on päättynyt helmikuun alussa. Ilmoittautuneita tuli huikeat 13 000!
  • Yhdessä me kaikki osallistujat teemme Kajosta loistavan ja unohtumattoman suurleirielämyksen!
  • Jos tuntuu siltä, että viisi kuukautta leiriin on pitkä aika, niin ei huolta! Ota seurantaan kaikki Kajon somekanavat ja verkkosivut.
  • Kajon verkkosivut löytyvät osoitteesta kajo2022.fi.
  • Facebookista löydät Kajon nimellä finnjamboree2022 ja Instagramista, TikTokista ja Snapchatista nimellä Kajo_2022.