Partiolaiset haastetaan mukaan Unelmien liikuntapäivään 10.5.

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä pe 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon myös partiolaiset haastetaan mukaan osallistumaan. Yhteiseen liikkumisen juhlapäivään kutsutaan eri järjestöjä, työporukoita, kavereita, harrastusryhmiä ja yksittäisiä ihmisiä.  Tavoitteena on järjestää mahdollisimman monta liikkumisen tempausta tai tapahtumaa ja liikkua iloisesti yhdessä eri puolilla Suomea. Partion tapahtumat voivat olla kaikille avoimia tai vaikka omalle lippukunnalle tarkoitettuja. Vuonna 2019 teemana on Eri-ikäiset yhdessä liikkeelle.

Ulos koloilta ja liikkumaan eri-ikäisten kanssa

Unelmien liikuntapäivänä voi hienosti toteuttaa Ulos koloilta -ohjelmapainotusta ja liikkua iloisesti yhdessä. Tapahtumaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja sen voi tehdä kevyesti ja helposti. Alla on muutama vinkki, miten lippukunta voi osallistua päivään:

  • järjestäkää oma mukava luontoliikuntahetki lähialueen koulun, palvelutalon, tms. kanssa: pihapelejä, seikkailurata, tanssihetkeä, piilosta tai muuta mukavaa.
  • järjestäkää avoin ulkoiluhetki tai -retki ja kutsukaa perheenjäsenet ja muita ei-vielä-partiolaisia mukaan.
  • tutustukaa johonkin lähialueen toimijaan – menkää vieraisille ja ottakaa se liikkumisen kannalta.
Kuva: Janne Seppänen

 

Valtakunnalliseen tapahtumaan osallistuminen on hieno mahdollisuus tehdä näkyväksi partiotoimintaa. Unelmien liikuntapäivän sivujen kautta myös ei-vielä-partiolaiset näkevät tapahtumat ja voivat osallistua avoimiin tapahtumiin. Tapahtumaanne voi rohkaista osallistumaan matalalla kynnyksellä myös aikuisia ja partiolaisten vanhempia ja näin tukea samalla myös partion aikuisrekry-kampanjaa.

Miten edetä?

  • Ideoikaa yhdessä lasten ja nuorten kanssa, mitä haluaisitte tehdä. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä! Ottakaa myös yhteyttä paikallisiin toimijoihin ja ehdottakaa yhteistyötä.
  • Ilmoittakaa tapahtumanne unelmienliikuntapäivä.fi -sivujen tapahtumakarttaan. Näin tapahtumat näkyvät osana isoa valtakunnallista kokonaisuutta. Käyttäkää tunnistetta ”#partioscout” partiotapahtumien tunnistamiseksi.
  • Tapahtuma voi olla lippukunnan tai piirin oma tai kaikille avoin.
  • Kertokaa tapahtumastanne omissa kanavissanne ja kutsukaa vanhempia ja muita mukaan.

Lue lisää: www.unelmienliikuntapäivä.fi