Jäsenhankinta Pestien tuki

Neljä vinkkiä: Näin saat uusia aikuisia mukaan toimintaan!

Ei ole yhtä oikeaa tapaa rekrytoida uusia aikuisia lippukunnan toimintaan mukaan.

1. Järjestä markkinointitapahtuma

Markkinointitapahtumaan voi kutsua matalalla kynnyksellä, koska osallistuminen ei sido mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden tutustua partioon ja muihin mukanaolijoihin. Ennen markkinointitapahtumaa tarkista, että lippukunnan verkkosivut ja somekanavat ovat ajantasalla ja kerro tapahtumasta paikallisten suosimissa somekanavissa ja lehdissä. Tutustu markkinointitapahtumien perusvinkkeihin. Materiaalipankissa on myös valmiita materiaaleja markkinoinnin tueksi.

2. Houkuttele entiset aktiivit mukaan

Lippukunnan entisten aktiivien kutsuminen takaisin mukaan toimintaan kannattaa! Moni partion lopettanut voi innostua myöhemmin uudestaan mukaan. Elämäntilanne on saattanut muuttua niin, että partiollekibn onkin taas aikaa tai toimintaan voi saada uudenlaisen pestin kautta uutta intoa. Vanhoja aktiiveja voi kutsua tapahtumiin vaikka he eivät olisi olleet hetkeen pestissä, koskaan ei tiedä, milloin partiokärpänen puraisee uudelleen!

3. Hyödynnä huoltajat

Moni aikuinen aloittaa partion omien lasten perässä. Vanhemille kannattaa kertoa, että myös aikuiset ovat tervetulleita partioon, koska monille se voi tulla yllätyksenä. Lasten harrastusten mahdollistaminen on monelle tärkeä syy lähteä mukaan toimintaan. Jussi aloitti partion taatakseen lapsille mieleenpainuvia kokemuksia. Katso vinkit siitä, miten tehdä partio tutuksi myös lasten huoltajille.

4. Kysy mukaan matalalla kynnyksellä

Aikuisten rekrytointi ei ole välttämättä aikaavievää eikä monimutkaista. Somepostauksen julkaisu, viestin lähettäminen kaverille tai sähköpostin lähettäminen vanhemmille ei vaadi paljon aikaa, mutta voi poikia uusia innostuneita johtajia mukaan toimintaan. Nämä pikavinkit antavat ideoita rekrytointiin!

Tärkein pointti rekrytoinnissa on keinosta ja kanavasta huolimatta: Ihmiset tulevat, kun heitä pyytää. Joskus pitää pyytää useamman kerran. Usein oletetaan valmiiksi, että joku ei ole kiinnostunut, mutta ainoa keino tietää, on kysyä.

Katso myös Uudenmaan Partiopiirin verkkolehden Pärskeen vinkit siitä, mitä rekrytoinnissa kannattaa ja mitä ei kannata tehdä.