Yleinen Partio-ohjelma

Ohjelmajohtajan vinkit syksyyn

Poikkeuksellisen partiokevään- ja kesän jälkeen on tärkeää, että lippukunta saa tehokkaan startin syksyn toimintaan. Olettehan muistaneet ilmoittaa, milloin partion syksyn toiminta alkaa? Nyt on hyvä hetki tarkistaa, että syksyn aloituksesta löytyy tiedot lippukunnan nettisivuilta ja käytössä olevilta somekanavilta.

 

Onhan kaikille ryhmille tiedossa johtajat? Viime vuonna mukana olleet johtajat on hyvä soittaa läpi ja jutella jokaisen fiilikset ja tilanne läpi: miltä tuntuu ryhmänjohtaminen poikkeuskevään jälkeen? Samalla on hyvä tarkistaa ryhmän toimintasuunnitelman tilanne ja sopia, jos toiminnansuunnitteluun tarvitsee apua.

 

Myös lippukunnan syksyn toimintasuunnitelma on hyvä katsoa ajantasalle. Onko poikkeuksellinen kevät ja kesä aiheuttanut muutoksia myös syksyn suunnitelmiin? Etenkin jos lippukunnan toiminnassa on pidetty koronan aikana hiljaisempaa kautta, on erityisen tärkeää panostaa laadukkaaseen toimintaan syyskaudella. Kannattaa myös miettiä, jos keväältä ja kesältä peruuntuneista tapahtumista joitakin voisikin siirtää järjestettäväksi syyskaudella. Voiko lippukunnan perinteinen kevätretki toimiakin syyskauden avauksena?

 

Muistattehan hyödyntää toiminnassa myös ajankohtaiset ohjelmamateriaalit:

  • #MEIDÄNMERI-kampanja haastaa partiolaiset tutkimaan Itämerta ja tekemään sen kuntoon vaikuttavia tekoja. Aktiviteetteja tekemällä voi hankkia muumiaiheisen #MEIDÄNMERI-kangasmerkin. Kampanjan takana on Moomin Characters, joka valvoo Muumien oikeuksia, sekä John Nurmisen Säätiö, jonka missiona on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville.
  • Tämän vuoden Minäkin johdan! -ohjelmapainotus nostaa esiin partio-ohjelmasta tulevat johtamistaidot ja sopivaa tekemistä löytyy sudenpennuista aikuisiin! Ohjelmapainotukseen on valittu jokaiselle kuukaudelle johtamiseen liittyviä aktiviteetteja ja lisäksi jokaiselle kuukaudelle on myös leikki ja iltahiljentymistarina.
  • Myös Panda-merkkiä  voi edelleen tehdä: Maailman luonnonsäätiö WWF ja Suomen Partiolaiset ovat tuottaneet yhdessä Panda-merkin sudenpennuille ja seikkailijoille. Merkin aktiviteeteissa tutustutaan luonnon monimuotoisuuteen ja ne on suunniteltu ulkona esimerkiksi retken yhteydessä tehtäviksi.
  • Lisää ohjelmavinkkejä löytyy partio-ohjelma.fi-sivuston ohjelmamateriaalia-osiosta. Esimerkiksi edellisvuosien ohjelmapainotusten materiaaleja sopii edelleen hyödyntää, jos niistä löytyy lippukunnan tai ryhmän toimintaan sopivia ideoita.

 

Seuraattehan lippukunnan kanssa mahdollisia koronaan liittyviä ohjeistuksia, jotka voivat vaikuttaa partioiltojen ja tapahtumien järjestämiseen. Ajankohtaiset Suomen Partiolaisten koronaohjeet löytyvät täältä.