Yleinen Pestien tuki

Viisi tärppiä uudelle aikuiselle

Partio on myös aikuiselle loistava harrastus ja merkityksellinen vapaaehtoistyö, jossa pääsee mahdollistamaan harrastusta monelle lapselle ja nuorelle. Uuden aikuisen perehdyttäminen ja lämmin vastaanotto on äärimmäisen tärkeää. Perehdyttämiseen löytyy runsaasti materiaalia ja vinkkejä, joita voitte soveltaa teidän lippukuntaanne sopiviksi. Tässä viisi valmista tärppiä vinkattavaksi uudelle aikuiselle!

1. Tervetuloa partioon -verkkokurssi

Tervetuloa partioon -verkkokurssi on pikapyrähdys partion maailmaan. Uusi aikuinen voi suorittaa verkkokurssin itsenäisesti omaan tahtiinsa kotisohvalta, mutta uuden aikuisen perehdyttämisestä vastaavan on hyvä myös jutella kurssin sisällöstä uuden partiolaisen kanssa. Kurssi tarjoaa helpon sukelluksen partion maailmaan ja partiokonkarikin voi kertailla kurssin avulla perusjuttuja.

2. Turvallisesti yhdessä -kurssi

Partiotoiminnassa tarvitsemme rohkeita johtajia, jotka uskaltavat toimia, kun jotain tapahtuu. Jotta uskaltaa olla sellainen johtaja, tarvitaan tietoa ja taitoja tilanteiden hoitamiseksi. Turvallisesti yhdessä -koulutuksessa opitaan lasten ja nuorten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Koulutuksen tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten kasvuympäristön turvallisuutta partiossa. Koulutus on tarkoitettu jokaiselle partiojohtajalle ja ryhmänvetäjälle, ja se onkin pakollinen kaikille aikuisille ja ryhmänjohtajille. Koulutus suositellaan suoritettavaksi heti.

3. Opas partioseikkailuun –perehdytyspassi

Tervetuloa uuden harrastuksen pariin! Opas partioseikkailuun -perehdytyspassiin on kerätty vinkkejä, joilla pääsee partiopolulla vauhtiin. Uusi aikuinen voi täyttää passia yhdessä oman lippukunnan osoittaman perehdyttäjän kanssa.

4. Asiointipalvelu

Missä voi päivittää yhteystiedot tai ilmoittautua tapahtumiin? Asiointipalvelussa tietenkin! Asiointipalvelu on työkalu jäsenyyden hoitamista varten. Jäsenpalvelussa voit päivittää omia sekä huollettaviesi yhteys- ja jäsentietoja ja ilmoittautua tapahtumiin.

5. Koulutukset

Koulutus kehittää osaamista, innostusta ja motivaatiota. Partion koulutusmahdollisuudet ovat monipuolisia ja useimpiin pesteihin löytyy sitä tukeva koulutus. Piirit järjestävät koulutusta lippukunnille, ja oman piirinne sivuilta löydätte tiedot seuraavan kauden koulutuksista ilmoittautumisohjeineen.